Dagens forrett – Russisk ertesalat

Ertesalat er skikkelig godt, mye bedre enn hva det høres ut som! Den kan spises som en lunsjrett, eller servers som en forrett. Den er også flott til kodltbord o.l.

Russisk ertesalat Ingredienser 350 g Skinke (eller annet kjøtt i terninger) 3 Poteter (i terninger) 3 Gulerøtter (i terninger) 6 Egg (i terninger) 3 Sylteagurker (i terninger) 1 Løk (gjerne rød i terninger) 250 g Erter (Ikke hermetiske) ½ Agurk (i terninger) 2 dl Majones (eventuelt blandet med rømme) Dill Salt og pepper ½ ss Sukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-640 min.Enkel

Ingredienser:

350 gSkinke (eller annet kjøtt i terninger)
3Poteter (i terninger)
3Gulerøtter (i terninger)
6Egg (i terninger)
3Sylteagurker (i terninger)
1Løk (gjerne rød i terninger)
250 gErter (Ikke hermetiske)
½Agurk (i terninger)
2 dlMajones (eventuelt blandet med rømme)
 Dill
 Salt og pepper
½ ssSukker (valgfritt)

Russisk ertesalat Ingredienser 350 g Skinke (eller annet kjøtt i terninger) 3 Poteter (i terninger) 3 Gulerøtter (i terninger) 6 Egg (i terninger) 3 Sylteagurker (i terninger) 1 Løk (gjerne rød i terninger) 250 g Erter (Ikke hermetiske) ½ Agurk (i terninger) 2 dl Majones (eventuelt blandet med rømme) Dill Salt og pepper ½ ss Sukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell poteter, og gulerøtter
– Ha dem i en kasserolle,
– Fyll opp vann,
Så vannet dekker grønnsakene
– Kok dem møre  
ca 20 min –
Hell av vannet, og
– La dem avkjøle seg
2 Ha egg i en kasserolle
– Fyll opp med vann, og
– Kok opp
– Kok i ca 10 min
Til eggene er hardkokte
– Hell av vannet, og
– Legg eggene i kaldt (rennende) vann
Til de er kalde
3 Skjær skinke poteter, gulerøtter, egg, sylteagurk, løk og agurk i terninger, og
– Hakk dillen –
Ha alt i en skål
4 Rør forsiktig inn majones,
– Smak til med salt, pepper og eventuelt sukker

Russisk ertesalat Ingredienser 350 g Skinke (eller annet kjøtt i terninger) 3 Poteter (i terninger) 3 Gulerøtter (i terninger) 6 Egg (i terninger) 3 Sylteagurker (i terninger) 1 Løk (gjerne rød i terninger) 250 g Erter (Ikke hermetiske) ½ Agurk (i terninger) 2 dl Majones (eventuelt blandet med rømme) Dill Salt og pepper ½ ss Sukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s