Ertesalat er skikkelig godt, mye bedre enn hva det høres ut som! Den kan spises som en lunsjrett, eller servers som en forrett. Den er også flott til kodltbord o.l.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
350 g | Skinke (eller annet kjøtt i terninger) |
3 | Poteter (i terninger) |
3 | Gulerøtter (i terninger) |
6 | Egg (i terninger) |
3 | Sylteagurker (i terninger) |
1 | Løk (gjerne rød i terninger) |
250 g | Erter (Ikke hermetiske) |
½ | Agurk (i terninger) |
2 dl | Majones (eventuelt blandet med rømme) |
Dill | |
Salt og pepper | |
½ ss | Sukker (valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Skrell poteter, og gulerøtter – Ha dem i en kasserolle, – Fyll opp vann, Så vannet dekker grønnsakene – Kok dem møre ca 20 min – Hell av vannet, og – La dem avkjøle seg |
2 Ha egg i en kasserolle – Fyll opp med vann, og – Kok opp – Kok i ca 10 min Til eggene er hardkokte – Hell av vannet, og – Legg eggene i kaldt (rennende) vann Til de er kalde |
3 Skjær skinke poteter, gulerøtter, egg, sylteagurk, løk og agurk i terninger, og – Hakk dillen – Ha alt i en skål |
4 Rør forsiktig inn majones, – Smak til med salt, pepper og eventuelt sukker |
