Morgan, Kass & Paige, Danielle (2022) «Ravnene» med vafler til frokost

Som dere sikkert vet, er jeg veldig glad i (gode) fantasy-bøker. Så tenk dere hvor glad jeg ble da jeg fikk tilsendt «Ravnene» som leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke. Ikke bare var det en Fantasy-bok, den var i tillegg skrevet av Kass Morgan og Danielle Paige. Kass Morgan er forfatteren av den fantastiske serien om «The 100», som jeg leste for en del år siden (og som jeg nå fikk akutt lyst til å lese på nytt). Men jeg har (foreløpig) ikke lest noe av Danielle Paige, selv om «Dorothy Must Die» er på leselista mi, men dessverre litt for langt nede til at den har kommet seg helt opp på toppen enda. Jeg ble som sagt jublende glad, da jeg fikk dette leseeksemplaret i posten.

Hvis du ønskerå hoppe rett til oppskriften på Vafler, TRYKK HER!

Morgan, Kass & Paige, Danielle (2022) «Ravnene» Vigmostad & Bjørke OG VAFFEL Ingredienser: 1 Egg 5-6 dl Melk 350 g Hvetemel Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

Boka handler om Vivi og Scarlett. Scarlett går på Westerly college, er med i den prestisjetunge, eksklusive studentforeningen, Kappa Rho Nu, der medlemmene kalles Ravnene. Scarlett kjenner på presset fra sin vellykkede mor og søster om å bli den neste lederen i søsterforeningen (som de begge har vært). Vivi har hatt derimot et omflakkende liv, med en mor som livnærer dem med spådomskunster, tarotkort mm. Vivi synes dette bare er tull og har ikke noen som helst tro på morens spådommer og forutsigelser. Hun gleder seg til å komme vekk fra det uforutsigbare, urolige og ensomme livet hun og moren har levd. Til tross for morens forutanelser og advarsler, drar Vivi glad og lykkelig av gårde for å starte et nytt og vanlig liv på Westerly College. Hun går på rekruteringsfesten hos Kappa, og til sin store overraskelse blir hun invitert til opptaksprøven. Kappa Rho Nu er ikke bare en vanlig studentforening, søsterskapet er også en heksesirkel …

Morgan, Kass & Paige, Danielle (2022) «Ravnene» Vigmostad & Bjørke OG VAFFEL Ingredienser: 1 Egg 5-6 dl Melk 350 g Hvetemel Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

Jeg liker bøker som handler om magi, hekser og vennskap, noe denne boka har mye av. Boka er spennende bygd opp, med en flott og troverdig (urban) Fantasy-historie. «Ravnene», som de fleste Fantasy-bøker, er først og fremst skrevet med henblikk på ungdom/unge voksne (antagelig i alderen 15-25 år). Historien handler egentlig om det å begynne på nytt, om overganger, forventninger, press, vennskap og det å finne (akseptere) seg selv, godt ispedd magi og mystikk. Hovedpersonene er ganske vanlige tenåringer dog med magiske evner. Scarlett, var litt enkel som person, veldig opptatt av hva andre (mor og søster) forventet av henne, men veldig lett å like. Vivi, var derimot, litt mer usikker, sta og til tider også litt usympatisk. Boka har en god blanding av college og ma,gi godt innblandet alle de faktorene jeg liker i en god Fantasy-bok: magi, spenning, romantikk, kampen mellom godt og ondt. Forfatterne klarer å skape en «troverdighet», historien er spennende, boka er velskrevet. Spesielt gjelder dette for den siste halvdelen av boka, som var fantastisk bra med et godt driv. Her var det vanskelig å legge fra seg boka. Men boka var litt vel langtekkelig, med for mange gjentagelser til å begynne med, det tok en stund før det egentlig skjedde noe og en kom til poenget. Alt i alt er dette ei fantastisk spennende bok om hekser, magi og collegeliv, som fortjener et Terningkast: 5

Vafler

Det er verken sukker, bakepulver eller smør i min vaffelrøre. Bare egg, mel og melk, og så pensles vaffeljernet med litt smør før røra egges i. Det er ikke noe i veien for å tilsette litt sukker i denne oppskriften om en ønsker det.

Vafler Ingredienser: 1 Egg 5 dl Melk 350 g Hvetemel Smør

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
ca.  4 -6 30-40 min. enkel

NB! Hvor mange vafler oppskriften gir, kommer veldig an på størrelsen på vaffeljernet en bruker.

Ingredienser:

 1Egg
5-6 dlMelk
350 gHvetemel
  
 Smør
Vafler Ingredienser: 1 Egg 5 dl Melk 350 g Hvetemel Smør

Slik gjør du:

1 Rør sammen egg og melk
2 Tilsett hvetemelet (til passe røre)
– Rør til det er en jevn og fin røre uten klumper
3 La røra stå å svelle i 10-15 min
4 Pensle vaffeljernet med litt smør
– Stek vaflene
5 Serveres nystekte
Vafler Ingredienser: 1 Egg 5 dl Melk 350 g Hvetemel Smør

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Morgan, Kass & Paige, Danielle
 • Tittel: «Ravnene»
 • Originaltittel: «The Ravens»
 • Serie: «The Ravens» #1
 • Oversatt av: Kjersti Velsand (MNO)
 • Sjanger: Fantasy, Paranormal, samtid, ungdom
 • Sider: 409
 • Forlag: Vigmostad & Bjørke
 • Utgitt: 2022
 • Først utgitt: 2020 (Houghton Miller Harcourt)
 • Tilegnet: Leseeksemplar fra forlaget

Morgan, Kass & Paige, Danielle (2022) «Ravnene» Vigmostad & Bjørke OG VAFFEL Ingredienser: 1 Egg 5-6 dl Melk 350 g Hvetemel Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s