Rødbetsuppe eller Borscht er en skikkelig mettende og god suppe.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 | Poteter |
1½ ss | Olje (oliven) |
500 g | Rødbeter |
1 | Løk (finhakket) |
2 | Gulrot (finsnittet) |
2 stilker | Selleri (finsnittet) |
4 fedd | Hvitløk (finhakkket) |
10 dl | Kyllingbuljong (eller -kraft) |
1-2 | Kyllingbryst |
Salt, pepper |
Topping:
Yoghurt (rømme) |

Slik gjør du:
1 Skrell rødbeter, løk, gulrot og poteter Bruk plasthansker når du jobber ed rødbetene så du ikke blir så rød på hendene |
2 Skjær potetene i terninger |
3 Finsnitt løk, gulrot, selleri og rødbeter – Finhakk hvitløken |
4 Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle Middels varme – Ha i grønnsakene og – La den surre til de er blitt myke og blanke Ca 4-5 min |
5 Skjær kyllingbrystet i ca 2 cm tykke skiver |
6 Tilsett kyllingkraften (-buljongen) – Kok opp – Tilsett kyllingen – Kok opp – Slå ned varmen og – La det putre i ca 15 min. – Ha i potetterningene, og – La det putre videre til poeten er mør |
7 Haes i dyptallerkner og – Toppes med 1 ss rømme |
