«Det siste han fortalte meg» av Laura Dave og Spinatpai

Denne uka har jeg lest og storkost meg med «Det siste han fortalte meg».  Det er en #1 New York times bestseller, fått utmerkelsen som årets beste bok av Real Simple og Vogue, og sommerens (2021) beste bok av blant annet Usa Today, Entertainment Weekly, CNN, Town & Country, Parade, Bustle. Boka er skrevet av Laura Dave, og jeg har vært så heldig at jeg fikk et leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke, som den er utgitt på.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Spinatpai, TRYKK HER!

Dave, Laura (2022) «Det siste han fortalte meg», Vigmostad Bjørke OG Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi 40 år gamle Hannah. Hun jobber som tredreier, er gift og har en stedatter på 16 år. En dag kommer ikke mannen hennes hjem fra jobb, og hun får levert en lapp på døra der det står: «Beskytt henne». Så kommer FBI, på besøk og det går opp for Hannah at alt ikke er helt slik hun trodde …

Dave, Laura (2022) «Det siste han fortalte meg», Vigmostad Bjørke OG Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Wow for ei bok – jeg vet jeg har lest mye bra i det siste, men denne boka er noe helt for seg selv. Jeg ble helt hekta allerede fra første side, og det var nesten helt umulig å legge fra seg boka når jeg først hadde begynt å lese. Selv om historien i denne boka flyter sakte, er den full av underliggende spenninger og handlinger. Som leser bare vet du at det vil komme mer, at ikke alt er slik det ser ut som og flere og flere ting vil bli avdekket etter hvert. Likevel tar Dave seg god tid til å fortelle historien så vi blir godt kjent med Hannah, hennes forhistorie, hennes kjærlighet til ektemannen og hennes forhold til stedatteren Bailey. Selv om historien utspinner seg i nåtid, er vi med på Hannahs tilbakeblikk, på hennes forsøk på å minnes hvilken informasjon hun har (må ha) gått glipp av. «Det siste han fortalte meg» er ei fantastisk spennede og godt skrevet bok som jeg anbefaler på det sterkeste, og jeg anbefaler å lese den en dag du har god tid, for det er kul umulig å legge den fra seg når en først har begynt å lese den. Jeg triller et fantastisk terningkast: 6.

Spinatpai

Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-460-75 minEnkel/middels
Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
1 klypeMuskatnøtt (revet) – valgfritt
1 pkSpinat (frossen)
1Løk (liten)
1 pkMozzarella
75 g      Ost (revet)

Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! Du kan tine spinaten, lage paibunnen og forsteke den allerede dagen før

Slik gjør du:

1 Ha spinaten i et dørslag, og
– La den tine
(La det gjerne stå å tine natten over)
(Du kan eventuelt tine den i mikron)
2 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter
(gjerne lengre)
2 Sett ovnen på 200 grader
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel, og –
Steikes i ca. 10-15 minutter (200 grader)
4 Lag fyllet imens:
– Rasp osten
– Hell vannet av mozzarellaen
– Rensk og finhakk løken
– La den surre noen minutter på stekepanna,
Til den blir myk
– Tilsett den avrente spinaten, og
– Dryss eventuelt over muskaten
– Rør det raskt sammen
5 Hell spinaten i den forstekte paibunnen
– Strø over den revne osten
– Bryt mozzarellaen i små biter og fordel utover
– Hell over egg- og melkeblandingen
– Settes umiddelbart i ovnen
– Stek paien videre i 30-35 minutter
(200 grader; midt i ovnen),
eller til paien er gylden og brun.
6 Serveres alene eller med en grønnsalat, brød og aioli

Anbefalt tilbehør:

Eller

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Dave, Laura
  • Tittel: «Det siste han fortalte meg»
  • Originaltittel: «The Last Thing He Told Me»
  • Oversatt av: Helene Limås
  • Sjanger: Mysterie, fiksjon, thriller, samtid
  • Sider: 399
  • Forlag: Vigmostad Bjørke
  • Utgitt: 2022
  • Først utgitt: 2021 ( Simon & Schuster)
  • Tilegnet: Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Dave, Laura (2022) «Det siste han fortalte meg», Vigmostad Bjørke OG Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s