Middagstips –  Kylling med tomatsaus og Bulgur

 Kylling med tomatsaus og Bulgur er enkel og god middag. Den kan serveres som den er eller sammen med salat og/eller brød.

Kylling med tomatsaus (oregano og timian) og Bulgur Ingredienser 1-2 Kyllingbryst (terninger) 1-2 ss Smør/olje Salt, pepper, paprikapulver Tomatsaus 1 bx Tomater (hakkete) 1 Løk 1 -2 ss Smør 1 stilk Stangselleri 1 Buljongterning (kylling) ½ dl Vann 1 ts Oregano 1 ts Timian 1 ts Paprikapulver Salt, pepper Bulgur 2 dl Bulgur 4 dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak eller kylling) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 30 min.Enkel

Ingredienser:

1-2Kyllingbryst (terninger)
2-4 ss Smør og/eller olje (nøytral)
1 bxTomater (hakkete)
1Løk
1 stilkSelleri
1Buljongterning (kylling)
½ dlVann
1 tsOregano
1 tsTimian
1 tsPaprikapulver
 Salt, pepper

Bulgur:

2 dlBulgur
4 dlVann
1Buljongterning (grønnsak eller kylling)

Kylling med tomatsaus (oregano og timian) og Bulgur Ingredienser 1-2 Kyllingbryst (terninger) 1-2 ss Smør/olje Salt, pepper, paprikapulver Tomatsaus 1 bx Tomater (hakkete) 1 Løk 1 -2 ss Smør 1 stilk Stangselleri 1 Buljongterning (kylling) ½ dl Vann 1 ts Oregano 1 ts Timian 1 ts Paprikapulver Salt, pepper Bulgur 2 dl Bulgur 4 dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak eller kylling) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag Tomatsausen:
– Hakk løk,
– Smelt 1-2 ss smør/olje på middels/høy varme i en kasserolle og
-Tilsett den hakkete løken
Strø ove litt salt og
– La den surre til den begynner å bli blank 2-3 min.
– Hakk sellerien, og
– Ha den sammen med løken
– La det surre videre i 1-2 min
– Kok opp vannet og
– Løs opp buljongen
– Hell det over løk- og selleriblandingen
– Ha i tomat, og krydder
– Kok opp
– Slå ned varmen og
– La det stå og putre i 10-15 min
Men gjerne lengre Tilsett mer vann hvis nødvending
Rør av og til
2 Skjær kyllingfileten i biter
– Strø over litt salt, pepper, og paprikapulver
3 Kok bulguren
– Kok opp 4 dl vann
– Løs opp buljongterningen
– Tilsett 2 dl bulgur
– La det koke på svak varme ca 8-10 min.
Uten lokk og rør om av og til
– Ta bulguren av platen, og
– La det så noen minutter før servering
4 Ha 2 ss smør/olje i en varm stekepanne
Tilsett kyllingbitene, og
– La dem steke til de er gjennomstekte
5 Ha kyllingbitene i sausen, eller server hver ting for seg
– Server gjerne en salat og/eller et godt brød til

Kylling med tomatsaus (oregano og timian) og Bulgur Ingredienser 1-2 Kyllingbryst (terninger) 1-2 ss Smør/olje Salt, pepper, paprikapulver Tomatsaus 1 bx Tomater (hakkete) 1 Løk 1 -2 ss Smør 1 stilk Stangselleri 1 Buljongterning (kylling) ½ dl Vann 1 ts Oregano 1 ts Timian 1 ts Paprikapulver Salt, pepper Bulgur 2 dl Bulgur 4 dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak eller kylling) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s