Denne sjokoladekaka er bakt etter en oppskrift som jeg fat i min svigermor Alidas kokebok. Kaka er saftig og utrolig god.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | Enkel |

Ingredienser:
400 g | Smør |
4 ½ dl | Vann |
8 ss | Kakao |
7 dl | Sukker |
1 bx | Rømme |
8 dl | Hvetemel |
2 ts | Natron |
4 | Egg |
Glasur:
100 g | Smør |
4 ss | Kakao |
6 ss | Melk |
Ca. 300 g | Melis |
Kakepynt / kakestrø |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir i bunnen av langpanna – Smør det som ikke blir dekt av bakepapiret |
2 Pisk eggene lett sammen |
3 Kok opp smør, vann og kakao |
4 Tilsett sukkeret og – Rør til det har løst seg opp |
5 Bland inn rømme, hvetemel, natron og egg |
6 Hell røren i formen, og – Stek den i 40 – 45 min (180 grader) |
7 Avkjøles på rist |
8 Lag glasuren: – Ha smør, vann, kakao, vaniljesukker i en kasserolle, og – Varm opp over svak varme til alt er smeltet – Rør inn melis til en glatt glasur |
9 Hell glasuren over kaka, og – Fordel den over – Dryss eventuelt kakepynt over |
