Eritreisk Alischa Derho til middag i dag

Alischa Derho er en eritreisk grønnsaksrett. Den kan serveres som tilbehør, eller som en egen rett gjerne sammen med himbasha (eritreisk brød), injera (eritreisk lefse) eller eritreisk ris

Alischa Derho – Eritreisk grønnsaksgryte Ingredienser 4 Gulerøtter (i biter) 4 Poteter (i båter) 1 lite Kålhode (strimelt) Aspargesbønner 1 Løk (strimlet) 1 Paprika (rød, strimlet) 1 ss Hvitløk (finhakket) 1 ss Ingefær 1 ½ ss Selleri (finhakket) 1 ½ Persille (finhakket) 1 kvist Rosmarin (finhakket) 1 Chili (grønn uten frø finhakket) Solsikke olje https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 30 min.Enkel

Ingredienser;

4Gulerøtter (i biter)
4Poteter (i båter)
1 liteKålhode (strimelt)
 Aspargesbønner
1Løk (strimlet)
1Paprika (rød, strimlet)
1 ssHvitløk (finhakket)
1 ssIngefær
1 ½ ssSelleri (finhakket)
1 ½Persille (finhakket)
1 kvistRosmarin (finhakket)
1Chili (grønn uten frø finhakket)
 Solsikke olje

Slik gjør du:

1 Skrell poteter, gulerøtter, gulrot og løk
– Skjær potetene i tynne båter
– Skjær gulerøtter i biter
– Strimle kålhodet
– Skjær løk og paprika i strimler
– Finhakk ingefær og hvitløk
– Finhakk selleri, rosmarin og persille
– Fjern frøene fra chilien og finhakk den
2 Ha kålen i en kasserolle
– Ha på vann
– Kok opp,
– La det koke i ca 1 min
– Slå av vannet
3 Varm 3 ss solsikkeolje i en stekepanne,
– Tilsett potetene og stek dem myke og brune
– La potetene renne av seg på kjøkkenpapir
– Gjør det sammen med gulerøtter
– Gjør det sammen med aspargesbønnene
4 Varm solsikkeolje i stekepannen
– Ha i løk og paprika, og
– La det surre til det har blitt mykt og blankt
– Tilsett kålen og
– La alt surre i ca 1 – 2 min.
– Rør inn Ingefær og hvitløk
La surre ca 30 sek.
– Rør så inn chilien, persille, selleri, rosmarin og pepper
– Legg i et laubærblad
– La alt surre en liten stund
5 Bland sammen alle grønnsakene med løk- og krydderblandingen
6 Server gjerne sammen med himbasha (brød), ris og/eller Injera (lefse)

Alischa Derho – Eritreisk grønnsaksgryte Ingredienser 4 Gulerøtter (i biter) 4 Poteter (i båter) 1 lite Kålhode (strimelt) Aspargesbønner 1 Løk (strimlet) 1 Paprika (rød, strimlet) 1 ss Hvitløk (finhakket) 1 ss Ingefær 1 ½ ss Selleri (finhakket) 1 ½ Persille (finhakket) 1 kvist Rosmarin (finhakket) 1 Chili (grønn uten frø finhakket) Solsikke olje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s