«Asteroider» av Victoria Sjøholt Engelschiøn og Jakob Fløtre Eiring med Meteoritt kjekser til

 

I det siste har vi kost oss med en flott bok om asteroider. Boka er skrevet av Victoria Sjøholt Engelschiøn og Jakob Fløtre Eiring. Boka er illustrert av sistnevnte, og utgitt på Vigmostad Bjørke.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Meteoritt kjeks, TRYKK HER!

Engelschiøn, Victoria Sjøholt og Eiring, Jakob Fløtre (2022) «Asteroider», Vigmostad Bjørke OG Meteoritt kjeks (Havrekjeks) Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 36 30 min Enkel Ingredienser 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Smakstilsetning (valgfritt): Marshmallows (mini) Eller Sjokoladebiter (Hvite og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Asteroider» består av nydelige illustrasjoner, og enkel tilhørende tekst. Her får vi se solsystemet, lære om stjerneskudd, meteoritter, og mye, mye mer.  Dette er i bok som fenger lærelysten, og øker interessen for solsystemet, meteoritter, asteroider – Ja faktisk hele verdensrommeet Når en leser denne boka høyt, må en bare regne med at det vil ta tid, – til å se på bildene og man får mange (rare) spørsmål og funderinger. «Asteroider» er også et flott utgangspunkt for videre utforsking av verdensrommet, og inspirasjon til større og mindre prosjekt en kan sette barn i gang med, og/eller gjøre med sammen.

Engelschiøn, Victoria Sjøholt og Eiring, Jakob Fløtre (2022) «Asteroider», Vigmostad Bjørke OG Meteoritt kjeks (Havrekjeks) Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 36 30 min Enkel Ingredienser 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Smakstilsetning (valgfritt): Marshmallows (mini) Eller Sjokoladebiter (Hvite og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Asteroider» av Engelschiøn, Victoria Sjøholt og Eiring, Jakob Fløtre er ei vakkert illustrert bok, som besvarer en rekke spørsmål, men som også vekker nysgjerrighet og vitebegjær. Boka passer kanskje best for barn i småskolealder, men både eldre og yngre barn vil sannsynligvis sette pris på denne boka. Terningkast: 5

Meteoritt kjeks (Havrekjeks)

Meteorittkjeks er egentlig søte havre kjeks, hvor jeg har tilsatt mini marshmallows i deigen. Synes de ble tøffe i form og farge og ligner litt på meteoritter – vil man ha mer “autentisk” farge på meteorittkjeksene kan man bytte ut litt mel med kakaopulver, da blir de mørkere i fargen. De er skikkelig gode på smak, og det passer godt med en stabel kjeks og et stort glass melk når en skal lese denne boka.

Meteoritt kjeks (Havrekjeks) Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 36 30 min Enkel Ingredienser 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Smakstilsetning (valgfritt): Marshmallows (mini) Eller Sjokoladebiter (Hvite og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3630 minEnkel

Ingredienser:

200 gSmør
2 ½ dlSukker (hvitt)
½ dlSukker (brunt)
2 tsVaniljesukker
1Egg
2 ½ dlHvetemel
5 dlHavregryn (lettkokte)
½ tsBakepulver
½ tsNatron

Smakstilsetning (valgfritt):

 Marshmallows (mini – i flere farger)

Tips!Hvis du ønsker mer autentiske meteoritt kjekser kan en bytte ut 2 ss av hvetemel med 2 ss kakaopulver.

Meteoritt kjeks (Havrekjeks) Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 36 30 min Enkel Ingredienser 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Smakstilsetning (valgfritt): Marshmallows (mini) Eller Sjokoladebiter (Hvite og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Vips smør, sukker (hvitt, brunt og vanilje) lett og luftig
3 Tilsett egget, Visp inn
– Tilsett mel, bakepulver, natron og havregryn – Bland godt sammen til en deig
4 Tilsett  Marshmallows og
– Rør
Så det blir godt fordelt i deigen
5 Sett deigen med teskje på bakepapirkledde stekeplater
NB! de flyter litt utover under steking så la det være plass i mellom dem
6 Stekes i 8-10 min.
175 grader
De skal stivne langs kanten og akkurat «sette seg» i midten
7 Avkjøles noen minutter på stekeplaten, før de overføres til rist
Eller spises

Meteoritt kjeks (Havrekjeks) Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 36 30 min Enkel Ingredienser 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Smakstilsetning (valgfritt): Marshmallows (mini) Eller Sjokoladebiter (Hvite og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Engelschiøn, Victoria Sjøholt og Eiring, Jakob Fløtre (2022) «Asteroider», Vigmostad Bjørke OG Meteoritt kjeks (Havrekjeks) Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 36 30 min Enkel Ingredienser 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Smakstilsetning (valgfritt): Marshmallows (mini) Eller Sjokoladebiter (Hvite og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s