Linfrøbrød med gulrot er et utrolig godt og, smaksrikt brød. Det er ett av favorittbrødene i min familie. Jeg liker det best med hvitost, men du kan egentlig ha hva som helst av pålegg på. Brødet bakes over to dager – Brøddeigen settes, og så skal den hvile i 8 til 12 timer. Før den helles over i brødformer og stekes. Derfor et et en deig man kan sette om kvelden, og helle i brødformer og steke på morgenen. Så blir det nystekt brød til frokost!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 brød | 3 timer over 2 dager | enkel |

Ingredienser:
| 1 ss | Linfrø (ca. 25 g) |
| 4 dl | Vann |
| ½ pk | Gjær |
| 250 g | Sammalthvete (grov) |
| 250 g | Hvetemel |
| 2 ss | Havregryn (ca. 25 g) |
| 1 | Gulrot (middelsstor) |
| 1 ts | Salt |
| 1 dl | Kefir |
Slik gjør du:
| 1 Hell 2 dl kokende vann over linfrøene. o g – La dem stå i minst 30 min. gjerne lengre |
| 2 Rens og riv gulroten, – Bland sammen de tørre ingrediensene, og gulroten – Rør ut gjæra i resten av vannet, og – Tilsett gjæra ammen med linfrøene (inkludert vannet), og kefiren, – Rør sammen, Konsistensen blir omtrent som en halvtykk havregrøt – Legg plast over bakebollen, og – La det stå i ca. 8-10 timer |
| 3 Skrap alt over i en smurt brødform Bruk gjerne slikkepott /deigskrape – Sett ovnen på 250 grader og – La brøddeigen hvile i ca. 30 min. mens ovnen blir varm |
| 4 Slå ned ovnen til 210 grader, og – Stek i ca. 45 min. |
| 5. Avkjøles på rist |


