Dette blir skikkelige saftige Gulrotbrød som smaker godt. Det aller beste med brødet er kanskje skorpa. Den smaker helt nydelig og er sprø og fin!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 brød | 3 timer over 2 dager | Middels |
Ingredienser:
Forhev (8-12 timer før):
100 g | Rugmel (sammalt) |
20 g | Byggmel (sammalt) |
1 ½ dl | Vann |
2 g | Gjær (på størrelse med en ert) |
Kokt kli (30 min. før)
1 ½ dl | Vann |
30 g | Kli |
Kokt hvete (30 min. før)
1 ½ dl | Vann |
60 g | Hvete (hel) |
Hoveddeig :
1 kg | Hvetemel |
½ dl | Rapsolje |
20 g | Salt (3 ts) |
20 g | Gjær |
5 dl | Vann |
300 g | Gulrot (raspet) |

Slik gjør du:
1 Lag rughev (8-12 timer før): – Løs gjæra opp i vannet, og – Rør inn bygg- og rugmel |
2 Lag kokt hvete: – Kok vann og hele hvetekorn i 5 min. – Slå av plata, og – La det stå og avkjøle seg til romtemperatur |
2 Lag kokt kli: – Kok opp vann og kli. – Avkjøl romtemperatur |
3 Bland sammen alle ingrediensene med unntak av gulrot, men inkludert kokt hvete, rughev og kokt kli – Elt i 5 min (med maskin) Eller 10 min for hånd – Tilsett gulrot – Elt i 5 min (med maskin) Eller 10 min for hånd – Dekk til bollen, og – La deigen heve i en timer |
4 Hell deigen ut på et bakebord, – Del deigen i 3, og – Form tre runde kuler – La dem hvile i 10 min. under en bakeduk |
5 Form runde brød – Legg brødene på stekebrett dekket med bakepapir – Snitt en spiral i hvert brød med en skapt kniv – Dekk brødene med en bakeduk – La brødene etterheve i 1-2 timer Til dobbel størrelse |
6 Stekes på 230 grader i 45 – 60 min. |
