Kantareller er bare så flotte å se på og så godt at det er nesten synd å lage suppe på dem. Men selv om vi ikke ser så mange kantareller, er denne suppa er smekkfull av kantareller og god kantarellsmak.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
| 1 ss | Smør |
| 1 ss | Olje (nøytral) |
| ½ | Løk (hakket) |
| 2 fedd | Hvitløk (hakket) |
| 1 ts | Timian (tørket) |
| 500 g | Kantareller |
| 8 dl | Grønnsakkraft (eller buljong) |
| 2 dl | Fløte |
| Salt og pepper |

Slik gjør du:
| 1 Vask og rens kantarellene Del dem hvis nødvendig – Plukk ut noen fine kantareller du kan steke i smør som garnityr – Skrell og hakk løk og hvitløk |
| 2 Smelt smøret i en kasserolle Middels varm – Tilsett kantareller, og – La det surre i ca 5 min – Tilsett løk og hvitløk, og – La alt surre til løken er bitt myk og blank og Kantarellene er myke Ca 3-5 min. |
| 3 Tilsett fløte, buljong og timian – Kok opp, og – La alt småkoke i ca 20 min – Kjør suppa glatt med en stavmikser |
| 4 Imens stek de fine kantarellene i smør til de er myke og gyldne |
| 5 Smak til med salt og pepper – Kok opp |
| 6 Tilsett de smørstekte kantarellene og eventuelt litt persille – Serveres varm |

