Dagens Brunsj – Focaccia-rundstykker med eggesalat

Hjemme hos meg kaller vi disse rundstykkene for focaccia-rundstykker. Det er vel fordi jeg bruker en oppskrift på focaccia til å bake dem. De blir store, luftige, er kjempe gode til all slags pålegg og er populære til lange, sene lørdagsbrunsjer – Ja de er ikke så verst til kortere frokoster heller da, og skikkelig god i matpakka.

Focaccia-rundstykker Ingredienser: Fordeig (dagen før); 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 2 g Gjær (fersk – på størrelse med en ert) Dagen du skal bake: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (nøytral) 15 g Salt (2 ts) 5 ½ dl Vann (romtemperert) 20 g Gjær 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
13 timer over to dagerEnkel

Focaccia-rundstykker Ingredienser: Fordeig (dagen før); 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 2 g Gjær (fersk – på størrelse med en ert) Dagen du skal bake: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (nøytral) 15 g Salt (2 ts) 5 ½ dl Vann (romtemperert) 20 g Gjær 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Fordeig (dagen før);

135 gHvetemel
1 ½ dlVann (kaldt)
2 gGjær (fersk – på størrelse med en ert)

Dagen du skal bake:

1 kgHvetemel
2 ssOlje (nøytral)
15 gSalt (2 ts)
5 ½ dlVann (romtemperert)
20 gGjær
1 tsSukker
2 ssOlivenolje

Tips! En pakke fersk gjær veier 50 g. Derfor bruker jeg å dele en pakke i to. Ta tilsvarende en ert til fordeigen, og bruker resten av halvparten neste dag. Det blir litt for mye gjær, så av og til kaster jeg gjær tilsvarende en ert før jeg bruker den.

Focaccia-rundstykker Ingredienser: Fordeig (dagen før); 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 2 g Gjær (fersk – på størrelse med en ert) Dagen du skal bake: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (nøytral) 15 g Salt (2 ts) 5 ½ dl Vann (romtemperert) 20 g Gjær 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kvelden før eller 8- 14 timer før du skal bake:
– Rør ut gjæren i vannet,
– Rør inn hvetemelet og
– La det stå på kjøkkenbenken i 8-12 timer
2 Dagen etter:
– Rør ut resten gjæren i vannet
– Tilsett blandingen fra i går, mel, salt og olje
– Elt i maskin i 10 min. Eller 20 min. for hånd
3 Dekk bakstebollen med plast, og
– La den heve i 60 min.
4 Legg bakepapir på stekebrett
5 Hell deigen ut på et bakebord
– Del den i 20 emner, og
– Trill rundstykker
– Legg dem på stekbrettene
6 Dekk rundstykkene med plast og
– La dem heve i 30-45 min.
til dobbel størrelse
7 Sett ovnen på 230 grader
8 Stek i 15 -20 min.
9 Avkjøles på rist

Hvis du heller vil bake focaccia:

Focaccia-rundstykker Ingredienser: Fordeig (dagen før); 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 2 g Gjær (fersk – på størrelse med en ert) Dagen du skal bake: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (nøytral) 15 g Salt (2 ts) 5 ½ dl Vann (romtemperert) 20 g Gjær 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s