Dagens middag – Kina-inspirert wok med svin og bønnesaus

 Kina-inspirert wok med Strimlet svin og svart bønnesaus er enkelt å lage og godt å spise.

Kina-inspirert wok med Strimlet svin og saltet svart bønnesaus Ingredienser 250- 350 g Ris 6 ss Olje (nøytral) 4 fedd Hvitløk ½ Chili (rød) 400 g Svinefilet (strimlet) 1-2 Gulerøtter (strimlet) 1 Paprika (strimlet) Ca 200 g Asiatiske grønnsaker (Bønnespirer, bambusskudd, vannkastanjer, babymais e.l.) Vårløk (eller purre eller gressløk) Cashewnøtter Svart bønnesaus: 3 ss Sichuan salted black beans (kan kjøpes i butikker som fører asiatiske varer) 6 ss Vann 6 ss Fiskesaus 4 ss Sukker (helst brunt) 3 ss Soyasaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-420 min.Enkel

Ingredienser:

250- 350 gRis
6 ssOlje (nøytral)
4 feddHvitløk
½Chili (rød)
400 gSvinefilet (strimlet)
1-2Gulerøtter (strimlet)
1Paprika (strimlet)
Ca 200 gAsiatiske grønnsaker (Bønnespirer, bambusskudd, vannkastanjer, babymais e.l.)
 Vårløk (eller purre eller gressløk)
 Cashewnøtter

Svart bønnesaus:

3 ss Sichuan salted black beans (kan kjøpes i butikker som fører asiatiske varer)
6 ssVann
6 ssFiskesaus
4 ssSukker (helst brunt)
3 ssSoyasaus

Kina-inspirert wok med Strimlet svin og saltet svart bønnesaus Ingredienser 250- 350 g Ris 6 ss Olje (nøytral) 4 fedd Hvitløk ½ Chili (rød) 400 g Svinefilet (strimlet) 1-2 Gulerøtter (strimlet) 1 Paprika (strimlet) Ca 200 g Asiatiske grønnsaker (Bønnespirer, bambusskudd, vannkastanjer, babymais e.l.) Vårløk (eller purre eller gressløk) Cashewnøtter Svart bønnesaus: 3 ss Sichuan salted black beans (kan kjøpes i butikker som fører asiatiske varer) 6 ss Vann 6 ss Fiskesaus 4 ss Sukker (helst brunt) 3 ss Soyasaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok risen
2 Lag sausen:
– Kjør sammen alle ingrediensen til sausen med en stavmikser
Eller bare bland det sammen
– La den stå og trekke
3 Finhakk hvitløk og chili
– Hakk Cashewnøttene
– Hakk vårløken
– Skjær paprika og gulerøtter i strimler
– Del babymaisen i to
4 Varm oljen i en wok
– Ha i hvitløk og chili
– Ha i svinekjøttet, og
– La det steke i ca 1- 2 min
– Tilsett gulrot og paprika
– La det steke i ca 3-4 min
– Tilsett de asiatiske grønnsakene og
– Hell sausen over, og
– La det hele koke i ca 3-4 min.
5 Strø nøttene over, og server med ris

Kina-inspirert wok med Strimlet svin og saltet svart bønnesaus Ingredienser 250- 350 g Ris 6 ss Olje (nøytral) 4 fedd Hvitløk ½ Chili (rød) 400 g Svinefilet (strimlet) 1-2 Gulerøtter (strimlet) 1 Paprika (strimlet) Ca 200 g Asiatiske grønnsaker (Bønnespirer, bambusskudd, vannkastanjer, babymais e.l.) Vårløk (eller purre eller gressløk) Cashewnøtter Svart bønnesaus: 3 ss Sichuan salted black beans (kan kjøpes i butikker som fører asiatiske varer) 6 ss Vann 6 ss Fiskesaus 4 ss Sukker (helst brunt) 3 ss Soyasaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s