Thailandsk suppe med grønn karri og mini- auberginer er en av mine asiatiske favoritt supper. Oppskriften kommer fra Gee som var en Thailandsk utvekslingsstudent som vi hadde for mange mange år siden – Ja, hun var faktisk den første (av 10 så langt). Hun introduserte oss for thailandsk mat, og vi elsket det! For å være ærlig, var hennes oppskrifter alt for steke for oss, men ved å redusere styrkegraden (betraktelig) ble dette mat vi virkelig setter pris på.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20.25 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 ss | Olje |
3 fedd | Hvitløk (hakket) |
1 | Løk (hakket) |
3 ss | Grønn karri pasta (green curry paste) |
1 ss | Ingefær (raspet) |
1 bx | Kokosmelk |
3 ½ dl | Buljong (grønnsak) |
3-4 | Mini-auberginer (delt i kvarte) |
2 ss | Limesaft (presset) |
Vårløk (hakket) | |
Salt, pepper |

Slik gjør du:
1 Hakk løken og hvitløken – Del Mini-auberginene i 4 |
2 Varm oljen i en kasserolle |
3 Ha løken i kasserollen – Stek til det er mykt og blank – Tilsett hvitløken og – La det surre i ca 1 -2 min – Rør inn karri og ingefær, og – La det hele surre i 1-2 min. |
4 Rør inn buljong og kokosmelk – Kok opp, og – La det hele småkoke i ca 10-15 min. – Ha i Mini-auberginene i de siste 5 min. |
5 Smak til med salt, pepper og lime, – Strø over hakket vårløk – Serveres rykende varm |
