Japaninspirert dessert – Crème brûlée smaksatt med japansk soya

Denne Crème brûlée er smaksatt med japansk soya. Bruk gjerne en med lavt saltinnhold for den kan fort bli litt for salt. Men Bruleen er god den, og smaker litt som saltkaramell med litt ekstra soya smak. Noen sier at den minner litt om prim.

Crème brûlée smaksatt med soya Ingredienser 3 dl Kremfløte (300g) 1 dl H-melk (100g) 5 Eggeplommer (60g) ¾ dl Sukker (60 g) 35 g Japansk Soya (gjerne med mindre salt) Topping: 4-6 ts Sukker til å brenne av https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTid (totalt)Vanskelighetsgrad
4-64 timer 10 minEnkel

Crème brûlée smaksatt med soya Ingredienser 3 dl Kremfløte (300g) 1 dl H-melk (100g) 5 Eggeplommer (60g) ¾ dl Sukker (60 g) 35 g Japansk Soya (gjerne med mindre salt) Topping: 4-6 ts Sukker til å brenne av https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

3 dlKremfløte (300g)
1 dlH-melk (100g)
5Eggeplommer (60g)
¾ dlSukker (60 g)
35 gJapansk Soyasaus (gjerne med mindre salt)

Topping:

4-6 tsSukker til å brenne av
4-6Physalis (valgfritt)

Crème brûlée smaksatt med soya Ingredienser 3 dl Kremfløte (300g) 1 dl H-melk (100g) 5 Eggeplommer (60g) ¾ dl Sukker (60 g) 35 g Japansk Soya (gjerne med mindre salt) Topping: 4-6 ts Sukker til å brenne av https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 95 grader
– Kok opp ca 1 liter vann og
– Hell det i langpannen
– Sett langpannen i stekeovnen
2 Bland sammen alle ingrediensen til bruleen
3 Hell blandingen i 4-6 ildfaste former
4 Sett formene i langpannen
5 Stekes i 1-2 timer
Til bruleen stivner
6 Sett i kjøleskap i minst 2 timer
7 Strø over ca 1 ts sukker
Jevnt lag
– Brennes med brenner
8 Servers
– gjerne med physalis som pynt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s