Det er alltid hyggelig å bake noe godt når det er helg – denne gangen ble det Sitronkake etter oppskrift fra svigermor. Det er en saftig kake som smaker friskt av sitron. Den kan spises som den er eller kobineres med bringebærsyltetøy og krem. Den er skikkelig god – uansett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 50 min. | Enkel |

Ingredienser:
100 g | Smør |
125 g | Sukker |
2 | Egg |
2 ½ dl | Hvetemel |
¾ ts | Bakepulver |
¾ dl | Melk |
1 ts | Sitronsaft |
½ | Sitron (raspet skall) |


Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader, – Smør en kakeform godt |
2 Del sitronen i 2 – Rasp skallet av den ene halve, og – Press ut saften – Skjær den andre halve i tynne skiver, og – Legg dem i bunnen av kakeformen |
3 Rør smør og sukker hvitt |
4 Halvpisk eggene, og – Vend dem inn i smørkremen |
5 Sikt mel og bakepulver, og – Vend det inn i egge- og smørblandingen – Vend inn sitronskall- og saft |
6 Ha deigen i kakeformen, og – Fordel den jevnt utover |
7 Stekes i ca. 40 min. – Avkjøles litt i forma, før den overføres til rist. |
8 Pynt eventuelt med tynne striper med melis |
