Sitronkake til ettermiddagskaffen i dag

Det er alltid hyggelig å bake noe godt når det er helg – denne gangen ble det Sitronkake etter oppskrift fra svigermor. Det er en saftig kake som smaker friskt av sitron. Den kan spises som den er eller kobineres med bringebærsyltetøy og krem. Den er skikkelig god – uansett.

Svigermors Sitronkake Ingredienser: 100 g Smør 125 g Sukker 2 Egg 2 ½ dl Hvetemel ¾ ts Bakepulver ¾ dl Melk 1 ts Sitronsaft ½ Sitron (raspet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake 50 min.Enkel

Spenstig sitronkake med pærer og fersken Ingredienser: 125 g Smør (smeltet) 2 Pærer (godt modne) 2 Fersken (godt modne) 2 Sitroner (skall og saft) 4 Egg 2 dl Sukker 3 ½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver

Ingredienser:

100 gSmør
125 gSukker
2Egg
2 ½ dlHvetemel
¾ tsBakepulver
¾ dlMelk
1 tsSitronsaft
½Sitron (raspet skall)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader,
– Smør en kakeform godt
2 Del sitronen i 2
– Rasp skallet av den ene halve, og
– Press ut saften
– Skjær den andre halve i tynne skiver, og
– Legg dem i bunnen av kakeformen
3 Rør smør og sukker hvitt
4 Halvpisk eggene, og
– Vend dem inn i smørkremen
5 Sikt mel og bakepulver, og
– Vend det inn i egge- og smørblandingen
– Vend inn sitronskall- og saft
6 Ha deigen i kakeformen, og
– Fordel den jevnt utover
7 Stekes i ca. 40 min.
– Avkjøles litt i forma, før den overføres til rist.
8 Pynt eventuelt med tynne striper med melis

Svigermors Sitronkake Ingredienser: 100 g Smør 125 g Sukker 2 Egg 2 ½ dl Hvetemel ¾ ts Bakepulver ¾ dl Melk 1 ts Sitronsaft ½ Sitron (raspet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s