Dillstuede poteter er skikkelig godt som tilbehør. Spesielt godt er det til røkelaks, gravlaks og /eller spekemat. Strengt tatt passer det godt til det meste som er gravet og røkt; fisk som kjøtt – nydelig sammen med spekemat. Disse poteter passer like bra til en hverdags middag som til en festmiddag, eller til en liten forrett i et festlig lag.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 10 | Poteter |
| 2 ss | Hvetemel |
| 4 dl | Melk |
| ½ ts | Salt |
| ½ ts | Pepper |
| 3 ss | Dill (hakket) |

Slik gjør du:
| 1 Skrell potetene, – Del dem i passelige terninger, og – Kok til de er møre |
| 2 Lag hvit saus: – Kok opp 3 ½ dl melk – Rør melet ut i den resten av melken – Tilsett mel og melkeblandingen, mens du rører – Kok opp under omrøring – La sausen småkoke i 3-5 min., mens du rører – Smak til med salt og pepper – Ta sausen av varmen |
| 3 Tilsett de kokte potetene og dillen |
| 4 Rør rundt, og – Gi eventuelt et raskt oppkok – Rør rundt |
| 5 Serveres varm |
Tips! Smaker godt som tilbehør til gravlaks, røkt fisk og kjøtt!

