Sjokoladevafler med kirsebærkompott og is er skikkelig godt. De kan godt serveres til kaffen eller som en dessert. Sjokoladevaflene er aller best nytekte.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 (-6) | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 50 g | Smør (smeltet) |
| 2 | Egg |
| 4½ dl | Melk |
| 2½ dl | Hvetemel |
| ½ dl | Kakaopulver |
| 2 ts | Bakepulver |
| 1½ ts | Vaniljesukker |
| 3 ss | Sukker |
| ½ ts | Salt |
Tilbehør:
| Kirsebærkompott – oppskrift, HER | |
| Iskrem (Vanilje) |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret |
| 2 Rør sammen alle ingrediensene med unntak av smøret – Rør til en klumpfri røre – Sett den til side og – La den svelle i 20-30 min. Eller mer |
| 3 Lag Kirsebærkompotten – oppskrift, HER |
| 4 Varm vaffeljernet |
| 5 Rør inn smøret i vaffelrøra |
| 6 Ha litt vaffelrøre i jernet NB! Bruk omtrent ½ mengde av det du vanligvis bruker, For de hever og utvider seg pga bakepulveret – Legges på ris etter hvert som de er ferdige |
| 7 Hell den den avkjølte kirsbærkompotten i en serveringsskål, – Ta frem isen |
| 8 Server sjokoladevaflene sammen med kirsebærkompotten og isen |

