Kveldskos med Nachospizza

Nachospizza er godt som lørdagskos, eller hvis man bare har lyst på noe godt til middag. Kjøper du en ferdig pizzabunn og en pakke med tacokrydder (i steden for å lage det selv) er denne pizzaen ferdig på under 30 min. inkludert steking og forberedelser.

Nachospizza Ingredienser: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Tips! Det går helt fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til denne pizzaen. Fyll: 400 g Kjøttdeig Tacokrydder (eller se nedenfor eller 1 pakke ferdig kjøpt) 1½ dl Vann 1 glass Tacosaus (medium, hot eller mild) ½ - 1 Paprika ½ Purre (i skiver) ½ bx Mais Jalapeños (syltede og skivede) 2 Mozzarella (eller revet hvit ost) 10-12 Nacochips Tacokrydder (eller 1 pk ferdig kjøpt tacokrydder): 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 2 Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) Tips! I steden for tacokrydderet i oppskriften inkludert tomater, kan du bruke en pakke ferdig kjøpt tacokrydder, når du tilbereder kjøttdeigen https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 stor (4 små) 120 min. Middels

Ingredienser:

1 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
2 dl Vann (ca 36 grader)
450 g Hvetemel
½ ts Salt
3 ss Olje (oliven)

Tips! Det går helt fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til denne pizzaen.

Fyll:

400 g Kjøttdeig
Tacokrydder (eller se nedenfor eller 1 pakke ferdig kjøpt)
1½ dl Vann
1 glass Tacosaus (medium, hot eller mild)
½ – 1Paprika
½Purre (i skiver)
½ bx Mais
Jalapeños (syltede og skivede)
2Mozzarella (eller revet hvit ost)
10-12 Nacochips

Tacokrydder (eller 1 pk ferdig kjøpt tacokrydder):

2 ts Spis kummen
2 ts Paprikapulver
2 ts Koriander
2 ts Gurkemeie
1 ts Hvitløkspulver
1 ts Salt
½ ts Kajennepepper
2 Tomater (flådd og hakket) eller
Tacosaus (ca. ½ glass)

Tips! I steden for tacokrydderet i oppskriften inkludert tomater, kan du bruke en pakke ferdig kjøpt tacokrydder, når du tilbereder kjøttdeigen

Nachospizza Ingredienser: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Tips! Det går helt fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til denne pizzaen. Fyll: 400 g Kjøttdeig Tacokrydder (eller se nedenfor eller 1 pakke ferdig kjøpt) 1½ dl Vann 1 glass Tacosaus (medium, hot eller mild) ½ - 1 Paprika ½ Purre (i skiver) ½ bx Mais Jalapeños (syltede og skivede) 2 Mozzarella (eller revet hvit ost) 10-12 Nacochips Tacokrydder (eller 1 pk ferdig kjøpt tacokrydder): 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 2 Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) Tips! I steden for tacokrydderet i oppskriften inkludert tomater, kan du bruke en pakke ferdig kjøpt tacokrydder, når du tilbereder kjøttdeigen https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min.
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter
4 Stek kjøttdeigen,
– Tilsett tacokrydder og vann
– La det snurre til vannet er kokt inn og
kjøttdeigen er ganske tørr
– Ta den av plata
5 Sett ovnen på 240 grader og
– Legg bakepapir på en stekeplate
6 Hell pizzadeigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Kjevle ut deigen til et avlangt rektangel
like stort som stekebrettet ditt
– Legg pizzabunnen på bakepapirkledd stekebrett

6A alternativt kan du kjevle pizzaen til 4 små runde pizzaer
7 Fordel kjøttfyllet utover pizzabunnen, og
– Fordel tacosausen over,
– Skjær purren i skiver, paprikaen i biter,
– Hell av vannet på maisen
– Fordel det jevnt utover pizzaen
– Legg på Jalapeños hvis du øsner det på pizzaen
– Legg biter av mozzarellaene utover
– Knus nachochipsene og strø dem over pizzaen
8 Stek pizzaen i 20 min
til bunnen er gjennomstekt og osten har smeltet
9 Serveres med en grønnsalat og eventuelt en hvitløksdressing til

Nachospizza Ingredienser: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Tips! Det går helt fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til denne pizzaen. Fyll: 400 g Kjøttdeig Tacokrydder (eller se nedenfor eller 1 pakke ferdig kjøpt) 1½ dl Vann 1 glass Tacosaus (medium, hot eller mild) ½ - 1 Paprika ½ Purre (i skiver) ½ bx Mais Jalapeños (syltede og skivede) 2 Mozzarella (eller revet hvit ost) 10-12 Nacochips Tacokrydder (eller 1 pk ferdig kjøpt tacokrydder): 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 2 Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) Tips! I steden for tacokrydderet i oppskriften inkludert tomater, kan du bruke en pakke ferdig kjøpt tacokrydder, når du tilbereder kjøttdeigen https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a comment