Pai med pølse, erter, og tomat er en skikkelig god pai som kan spises til både middag og lunsj. Eventuelle rester kan varmes i mikroen, spises romtemperert og/eller legges i matpakken.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 60-90 min. | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
| 3 dl | Hvetemel |
| 100 g | Smør |
| 2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
| 4 | Egg |
| 3 dl | Melk |
| 1 ts | Salt |
| 1 krm | Pepper |
| 150 g | Pølse (oppskåret) |
| 100-150 g | Erter (frosne) |
| 1 | Tomat (i biter) |
| 100 g | Ost (revet) |

Slik gjør du:
| 1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter (gjerne 30 min. eller lengre ) |
| 2 Sett ovnen på 200 grader |
| 3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel, og – Forstek bunnen i ca. 10-15 min. (200 grader) |

| 4 Forbered fyllet: – Rasp osten – Skjær pølsene i skiver – Skjær tomaten i biter – Visp sammen egg, melk, salt og pepper |
| 5 Legg pølse og tomat i paibunnen – Legg i den revne osten – Legg i erter – Hell over egg- og melkeblandingen |
| 6 Sett paien umiddelbart i ovnen – Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og egget har stivnet |
| 7 Serveres varm eller lunken |

Godt som tilbehør til Pølsepai:





