Tur til biblioteket og Spagetti alla Puttanesca

I det strålende været i dag, hadde jeg verdens beste sykkeltur til biblioteket. Det var strålende sol fra skyfri himmel, snøfrie sykkelstier, men det beste av alt var at nå har jeg sommerdekk på sykkelen, ikke vinterdekk! Så det gikk som en drøm å sykle. Da jeg kom frem til biblioteket , fant jeg ut at det er jammen lenge siden jeg var det sist. For det var ikke noe bibliotek der lengre! Bare tomme lokaler, men et bleknet skilt om at biblioteket har flyttet til nye lokaler – femte desember hadde de flyttet! Da jeg endelig fikk opp google maps og tastet inn den nye adressen, var det bare å sykle noen minutter videre. Det nye biblioteket var lokalisert midt inne i Studentbyen. Det var flotte, moderne, helt nye lokaler med et hyggelig personale. Ikke nok med det, det var kafé der også. Likevel har avstanden til biblioteket blitt mye lengre – og det er jo synd!

For å hoppe rett til oppskriften: Spagetti alla Puttanesca – TRYKK HER

I det strålende været i dag, hadde jeg verdens beste sykkeltur til biblioteket.  Det var strålende sol fra skyfri himmel, snøfrie sykkelstier, men det beste av alt var at nå har jeg sommerdekk på sykkelen, ikke vinterdekk! Så det gikk som en drøm å sykle. Da jeg kom frem til biblioteket , fant jeg ut at det er jammen lenge siden jeg var det sist. For det var ikke noe bibliotek der lengre! Bare tomme lokaler, men et bleknet skilt om at biblioteket har flyttet til nye lokaler - femte desember hadde de flyttet! Da jeg endelig fikk opp google maps og tastet inn den nye adressen, var det bare å sykle noen minutter videre. Det nye biblioteket var lokalisert midt inne i Studentbyen. Det var flotte, moderne, helt nye lokaler med et hyggelig personale. Ikke nok med det, det var kafé der også. Likevel har avstanden til biblioteket blitt mye lengre - og det er jo synd!
Det nye biblioteket på Moholt

Uansett jeg fikk lånt noen bøker, så jeg har litt lesestoff i tiden fremover. Så da jeg kom hjem fikk jeg veldig lyst på pasta til middag – så i dag blir det Spagetti alla Puttanesca her i huset. Puttanesca er en utrolig smaksrik saus, som lages i en fei. Den inneholder kanskje litt uvante ingredienser for oss nordmenn, men den er absolutt verdt å prøve. Det er smaken av Italia. Selv om jeg laget pastaen fra grunnen av, kan du godt bruke vanlig ferdig kjøpt spagetti til denne sausen. . For oppskrift på Pasta fra grunnen av TRYKK HER.

Puttanesca er utrolig smaksrik saus, som du lager i en fei. Den inneholder kanskje litt uvante ingredienser for oss nordmenn, men den er absolutt verdt å prøve. Du kan bruke vanlig ferdig kjøpt spagetti til sausen. For en ekstra spiss kan du lage spagettien selv. For oppskrift på Pasta TRYKK HER.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4   20 – 30 min Enkel

Ingredienser:

4 ss Olivensolje
1 Løk (rød)
2 fedd Hvitløk
1 Chili (rød)
6 Ansjosfileter
1 bx Tomater (hermetiske)
1 ss Kapers
100 g Oliven (svarte)
400-500 g Spagetti
Parmesan (revet)

Slik gjør du:

1 Del chilien i to og fjern frøene
2 Hakk løken, hvitløk, chili, ansjos og kapers
3 Ha olivenolje i en kasserolle
4 Tilsett løk og strø over ¼ ts salt
5 La løken surre til den er blank og myk
6 Ha i hvitløk og chili, la surre i 1 min.
7 Tilsett ansjos
8 La det surre til alt er blandet
9 Tilsett tomaten og kapers
10 Demp varmen og la det småkoke under lokk
11 Smak til med salt og pepper
12 Kok pastaen og renn av
13 Tilsett 1 ss pastavann, hakket basilikum og oliven
14 Ha pastaen i sausen og fordel godt
– Tilsett parmesan
15 Serveres rykende varm, gjerne med foccacia til

For oppskrift på Pasta TRYKK HER.

For oppskrift på Foccacia TRYKK HER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s