Utfordring 2019: Denne gangen bakte jeg sjokoladekake som står på side 82 og 83 i Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“. Min datter ønsket seg en kake til å ha med på skolen, siden ei venninne hadde bursdag, og de skulle feire i lunsjen. Når jeg får slike forespørsler blir jeg alltid så glad og gleder meg til å gå i gang. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle velge noe fra Baker Brun, både fordi det jeg har bakt så langt er veldig godt, og fordi jeg er langt på etterskudd i bakeutfordringen. Jeg bestemte meg for å prøve meg på sjokoladekake, oppskriften står på side 82-83. Kaka ble god og var en kjempesuksess blant jentene!

Tusen takk for entusiasmen dere viser!
Sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“. Side 82-83 (jeg har fått tillatelse av Baker Brun å legge ut noen av oppskriftene):

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 60 min | Enkelt |
Ingredienser:
300 g | Smør |
3 ½ dl | Vann |
6 ss | Kakao |
3 | Egg |
3 dl | Rømme (lett) |
2 ts | Natron |
7 dl | Sukker |
7 dl | Hvetemel |
1 ts | Salt |
GLASUR: | |
100 g | Smør (romtemprert) |
5 dl | Melis |
2 ss | Kakaopulver |
3 ss | Kaffe |
Kokos |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader – Smør ei langpanne – Legg et bakepapir i bunnen |
2 Smelt smøret, og ha det i en bolle |
3 Ha i de øvrige ingrediensene , – Tilsett melet til slutt – Bland sammen |
4 Ha røra i langpannen |
5 Stekes i 30-40 minutter, nederste rille |
6 Avkjøl kaka |
7 Lag glasur: – Bland sammen alle ingrediensene – Rør til den er glatt og fin |
8 Smør glasuren på kaka når den er kald |
9 Strø over med kokos |
10 Skjær i passe biter og server |
10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter |


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
28 Comments Add yours