Utfordring 2019: Sjokoladekake side 82-83

Utfordring 2019: Denne gangen bakte jeg sjokoladekake som står på side 82 og 83 i Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“. Min datter ønsket seg en kake til å ha med på skolen, siden ei venninne hadde bursdag, og de skulle feire i lunsjen. Når jeg får slike forespørsler blir jeg alltid så glad og gleder meg til å gå i gang. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle velge noe fra Baker Brun, både fordi det jeg har bakt så langt er veldig godt, og fordi jeg er langt på etterskudd i bakeutfordringen. Jeg bestemte meg for å prøve meg på sjokoladekake, oppskriften står på side 82-83. Kaka ble god og var en kjempesuksess blant jentene!

Utfordring 2019: Denne gangen bakte jeg sjokoladekake som står på side 82 og 83 i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Min datter ønsket seg en kake til å ha med på skolen, siden ei venninne hadde bursdag, og de skulle feire i lunsjen. Når jeg får slike forespørsler blir jeg alltid så glad og gleder meg til å gå i gang. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle velge noe fra Baker Brun, både fordi det jeg har bakt så langt er veldig godt, og fordi jeg er langt på etterskudd i bakeutfordringen. Jeg bestemte meg for å prøve meg på sjokoladekake, oppskriften står på side 82-83. Kaka ble god og var en kjempesuksess blant jentene!
“Gjengen “spiser sjokoladekake og feirer bursdag – Gratulerer med dagen!
Tusen takk for entusiasmen dere viser!

Sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“. Side 82-83 (jeg har fått tillatelse av Baker Brun å legge ut noen av oppskriftene):

Sjokoladekake etter oppskrift fra Baker brun side 82-83 Ingredienser: 300 g	Smør 3 ½ dl	Vann 6 ss	Kakao 3 	Egg 3 dl	Rømme (lett) 2 ts	Natron 7 dl	Sukker 7 dl	Hvetemel 1 ts	Salt 	GLASUR: 100 g	Smør (romtemprert) 5 dl	Melis 2 ss	Kakaopulver 3 ss	Kaffe 	Kokos
Sjokoladekake etter oppskrift fra Baker brun side 82-83 Ingredienser: 300 g Smør 3 ½ dl Vann 6 ss Kakao 3 Egg 3 dl Rømme (lett) 2 ts Natron 7 dl Sukker 7 dl Hvetemel 1 ts Salt GLASUR: 100 g Smør (romtemprert) 5 dl Melis 2 ss Kakaopulver 3 ss Kaffe Kokos
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
1 kake 60 min Enkelt

Ingredienser:

300 gSmør
3 ½ dlVann
6 ssKakao
3 Egg
3 dlRømme (lett)
2 tsNatron
7 dlSukker
7 dlHvetemel
1 tsSalt
GLASUR:
100 gSmør (romtemprert)
5 dlMelis
2 ssKakaopulver
3 ssKaffe
Kokos

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Smør ei langpanne
– Legg et bakepapir i bunnen
2 Smelt smøret, og ha det i en bolle
3 Ha i de øvrige ingrediensene ,
– Tilsett melet til slutt
– Bland sammen
4 Ha røra i langpannen
5 Stekes i 30-40 minutter, nederste rille
6 Avkjøl kaka
7 Lag glasur:
– Bland sammen alle ingrediensene
– Rør til den er glatt og fin
8 Smør glasuren på kaka når den er kald
9 Strø over med kokos
10 Skjær i passe biter og server
10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter
Sjokoladekake etter oppskrift fra Baker brun side 82-83
Ingredienser:
300 g	Smør
3 ½ dl	Vann
6 ss	Kakao
3 	Egg
3 dl	Rømme (lett)
2 ts	Natron
7 dl	Sukker
7 dl	Hvetemel
1 ts	Salt
	GLASUR:
100 g	Smør (romtemprert)
5 dl	Melis
2 ss	Kakaopulver
3 ss	Kaffe
	Kokos
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

28 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s