Endelig er vi på sommerhuset vårt igjen! Jeg tror det er en av de beste plassene på jord. Det er stille og rolig og veldig, veldig koselig. Jeg ble skikkelig glad da hovedflystasjonen ble lagt til Brekstad. Samtidig ble jeg litt redd for om vi ville høre mye bråk fra flyene. Vi ble kategorisert i (utkanten) av oransje sone og var veldig spent på lydnivået, men jeg kan ikke si at vi blir nevneverdig forstyrret. Det som derimot kan karakteriseres som bråk, er når måkene begynner å skrike før kl 5 om morgenen. Likevel er de mest koselig å høre at verden våkner til liv. I tillegg til måker har vi også annet dyreliv. Under frokosten i dag hadde vi rådyr, som gikk og beitet på jordet rett ved siden av. Det var så koselig at jeg bare måtte ta et bilde av dem, og legge dem ut på bloggen i dag.
For å hoppe rett til oppskriften på Havrekjeks med sjokoladebiter, TRYKK HER

Vi avsluttet 17-mai helga, med å renske soverommet vårt for alt; rev ned skap, gammel tapet og ikke minst kastet ut veggtilveggteppet. Rommet har stått uforandret siden begynnelsen på 70-tallet, så det var på tide å gjøre noe. Siden huset er bygd av min svigerfar på 50-tallet, er tanken å forsøke å beholde litt av den tidsepoken da det ble bygd, samtidig som vi også gjør rommet mer sommerhusaktig. Hvordan det går får vi se.

Det første problemet vi møtte på var da vi rev skapene. Da kom det frem at rommet er blitt pusset opp etter at skapene er bygd, så det var ingen takplater under skapene. Hvordan vi skal finne takplater fra 70-tallet? Hvordan tilpasse moderne plater? Dette er dagens store spørsmål. Vi får dra til en byggvarebutikk og se hva vi kan finne. Det andre problemet som oppstod var at den veggen vi tenkte å legge tapet på, ikke har noe feste. Vi får dra på butikken og se hva de anbefaler.

Uansett tak og oppussing, i dag har jeg bakt havrekjeks med sjokoladebiter. Oppskriften har jeg fått av Ann, en amerikansk utvekslingsstudent. Dette er kjempegode kjeks som lages på en-to-tre. De er aller best når de kommer rett fra ovnen, men de er gode dagen etter også. Da barna var små var det kjempestats å få nystekte kjeks sammen med et glass melk, som de kunne dyppe dem i.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 – 18 | 40 min. | Lett |

Ingredienser:
| 100 g | Margarin |
| 100 g | Sukker (hvitt) |
| 100 g | Brunsukker |
| 1 | Egg |
| ½ ts | Vaniljeekstrakt |
| 100 g | Havregryn |
| 125 g | Hvetemel |
| ½ ts | Natron |
| ½ ts | Bakepulver |
| ½ ts | Salt |
| 50 g | Melkesjokolade – revet |
| 115 g | Sjokoladebiter |

Slik gjør du:
| 1. Sett ovnen på 190°C |
| 2. Kjør havregryn i foodprosessoren til et fint pulver |
| 3. Rør margarin og sukker lyst og luftig ( både det brune og det hvite) |
| 4. Rør sammen egg og vaniljeekstrakt i en kopp |
| 5. Tilsett eggeblandingen i smørblandingen, og – visp til det er godt blandet |
| 6. Tilsett de tørre ingrediensene, og – Pisk videre |
| 7. Tilsett revet melkesjokolade – Pisk litt til |
| 8. Rør inn sjokoladebitene |
| 9. Trill kuler (12-18), på størrelse med en pingpongball |
| 10. Sett dem på en bakepapirkledd plate – Ha ca 5 cm mellom |
| 11. Stekes i 10 minutter (gylden farge, ser litt uferdige ut) – Ønsker kjeksen litt sprøere, stek litt lengre |
| 12. La kjeksen stå på plata i 2-3 minutter, før de settes på rist |

