Som dere sikkert har fått med dere, elsker jeg markeder. Det må være en av verdens beste oppfinnelser, spør du meg. Så i går var vi på markedet på La Mata. Det er et lite og hyggelig marked som ligger nede ved La Mata Stranda. Siden det var bare 26 grader, og overskyet i dag var det faktisk veldig behagelig å være på markedet. Det var nok ikke bare jeg som trodde at dagen i dag var en perfekt markedsdag – Så det var stappende fult. Selv om markedet flommet over av varer, var de kamp om de aller beste god bitene. Kvinner rev og slet i de samme toppene og shortsene. Det ble neste slåsskamp om de aller beste godbitene. – Fantastisk: Her tar man shopping på alvor! For alt som koster mindre enn 4 Euro er det med livet som innsats.
For å hoppe rett til oppskriften på Blomkålsuppe, TRYKK HER



Planen var egentlig at vi skulle tilbringe dagen på La Mata. Først marked, så soling og bading og lunsj på en av de mange strandkafeene. Men det var ikke helt været til det i dag. Det blåste, og bølgene var så store at i dag ville stranden sikker ha levd opp til navnet sitt, hvis vi hadde badet – La Mata (Døden).

Vi kjøpte med oss blomkål, persille og baguett fra markedet. Så laget jeg blomkålsuppe til lunsj, som vi spiste på patioen. Det ble et riktig godt og hyggelig måltid.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20-30 min. | Enkel |
Ingredienser:

| 1 | Blomkålhode |
| 2 | Buljongterninger, Eller bruk fond |
| 1 ½ ss | Hvetemel |
| 1 dl | Fløte |
| 1 dl | Melk |
| Salt, Pepper |
Slik gjør du:
| 1 Rens blomkålen, og – Skjær den i buketter |
| 2 Ha blomkålbukettene i en kasserolle, og – Fyll opp med vann så de dekker blomkålen, – Tilsett buljongen – Kok i ca. 5 min. til bukettene er møre |
| 3 Ta blomkålen ut av vannet NB! Ta vare på vannet! Du trenger ca. 9 dl av blomkålvannet – Kok inn blomkålvannet hvis du har for mye, – Tilsett litt mer vann/melk hvis du har for lite |
| 4 Gi blomkålvannet et oppkok, – Rør ut hvetemelet i fløten og melken, og – Hell melblandingen i blomkålvannet mens du rører – Gi det et oppkok mens du rører, – Senk varmen på plata, og – La det småkoke i minst 5 min. (mens du rører av og til) |
| 5 Smak til med salt, pepper, fløte – Tilsett blomkålbukettene, og – Gi alt et oppkok |
| 6 Serveres varm, og – Gjerne med brød og smør eller Snurrer med ost, persille, purre og paprika |
For oppskrift på Snurrer med ost, persille, purre og paprika, TRYKK HER

