Gjester til middag, så da ble det Tikka Masala

Vi hadde gjester til middag i går. Jeg lurte lenge på hva vi skulle spise. Det er jo en hverdag, men også litt fest, siden vi får besøk av gode venner, som er invitert på middag og brettspill. Så denne gangen falt valget på det indiske kjøkkenet, og «Kylling Tikka Masala». Det er en enkel og grei rett å lage, og den er veldig god. Denne versjonen er mild i smaken, og jeg har enda ikke møtt noen som ikke synes at denne er utrolig god. Jeg kaller den «Kylling Tikka Masala», og skriver kylling i oppskriften, men jeg brukte faktisk kalkunbryst. Jeg la brystene i marinaden kvelden før. Nå er det ikke sikkert at det er nødvendig å la dem ligge så lenge, en fire, fem timer bør holde. Men marinaden både smaksetter og mørner kjøttet, så det bør nok få ligge litt i marinaden.

Hvis du heller ønsker oppskriften på en Tikka Masala uten kjøtt, TRYKK HER

Kylling Tikka Masala Ingredienser: Ca. 750 g Kyllingfilet (i terninger) ½ Lime (saft) Kylling Tikka Masala Marinade (Tikka): 1½ dl Yoghurt 2-3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 ts Koriander (malt) ½ ts Salt 4 ss Lime (saft) Sausen (Masala) 3 ss Olje (nøytral) 2 Løk (skivet) 3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk (pressede) 6 Kardemommekapsler (grønne) 2 ts Garam masala 2 ts Koriander (malt) 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 dl Fløte (eller halvparten melk) 2 ss Tomatpuré 4 ss Vann ½ ts Sukker ½ ts Salt
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 60 min Enkel/middels

Ingredienser:

Ca. 750 g Kyllingfilet (i terninger)
½ Lime (saft)

Marinade (Tikka):

1½ dl Yoghurt
2-3 cm Ingefær (revet)
2 fedd Hvitløk
1 ts Paprikapulver
Bittelitt Kajennepepper
3 ts Koriander (malt)
½ ts Salt
4 ss Lime (saft)

Sausen (Masala)

3 ss Olje (nøytral)
2 Løk (skivet)
3 cm Ingefær (revet)
2 fedd Hvitløk (pressede)
6 Kardemommekapsler (grønne)
2 ts Garam masala
2 ts Koriander (malt)
1 ts Paprikapulver
Bittelitt Kajennepepper
3 dl Fløte (eller halvparten melk)
2 ss Tomatpuré
4 ss Vann
½ ts Sukker
½ ts Salt
Kylling Tikka Masala Ingredienser: Ca. 750 g Kyllingfilet (i terninger) ½ Lime (saft) Kylling Tikka Masala Marinade (Tikka): 1½ dl Yoghurt 2-3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 ts Koriander (malt) ½ ts Salt 4 ss Lime (saft) Sausen (Masala) 3 ss Olje (nøytral) 2 Løk (skivet) 3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk (pressede) 6 Kardemommekapsler (grønne) 2 ts Garam masala 2 ts Koriander (malt) 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 dl Fløte (eller halvparten melk) 2 ss Tomatpuré 4 ss Vann ½ ts Sukker ½ ts Salt

Slik gjør du:

1 Skjær kyllingfileten i biter
2 Bland sammen de åtte ingrediensene til marinaden
3 Ha kyllingbitene i marinaden, og
– Rør rundt,
– Sett den i kjøleskapet natten over
4 Lag sausen:
– Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle
– Tilsett: Løk (skivet), Ingefær (revet), Hvitløk (presset), og
– La det surre på middelsvarme til løken er blitt myk
– Tilsett krydderne, og la det koke i 2-3 min. til det begynner å dufte
– Tilsett tomatpureen, og la den «svi» litt, før du
– Tilsetter vann og kremfløte
-Kok sakte opp, og
– La sausen trekke i 20-30 min. på svak varme
(rør ofte i den)
– Smakt til med sukker og salt
– Legg på lokk, og sett sausen til side
5 Stek kyllingen i en stekepanne (med slippbelegg),
eller legg kyllingbitene på grillen
6 Legg de ferdig stekte kyllingbitene i masalasausen, og
– Sett kasserollen på middels varme
– Kok opp under omrøring, og
– La det trekke i ca. 5 min.
– Smak til sausen med lime
7 Serveres varm, sammen med gul ris og naanbrød
Kylling Tikka Masala Ingredienser: Ca. 750 g Kyllingfilet (i terninger) ½ Lime (saft) Kylling Tikka Masala Marinade (Tikka): 1½ dl Yoghurt 2-3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 ts Koriander (malt) ½ ts Salt 4 ss Lime (saft) Sausen (Masala) 3 ss Olje (nøytral) 2 Løk (skivet) 3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk (pressede) 6 Kardemommekapsler (grønne) 2 ts Garam masala 2 ts Koriander (malt) 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 dl Fløte (eller halvparten melk) 2 ss Tomatpuré 4 ss Vann ½ ts Sukker ½ ts Salt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s