Indisk hovedrett, krever jo også en indisk dessert. Så, da valgte jeg å lage Kheer denne gangen. Det er på en måte den indiske versjonen av riskrem, eller kanskje riskrem er den norske versjonen av Kheer. Det vet jeg faktisk ikke. Den tradisjonelle måten å lage Kheer på, blir både litt for søt og litt for mektig for meg . Derfor er den nok blitt justert i flere omganger. Etter noen år, er det dette oppskriften har utviklet seg til hos oss . Så, da blir det Kheer på Heidis vis. Det er en god avslutning på et måltid, indisk eller ikke.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 90 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 1 l | Melk |
| 75 g | Ris (langkornet) |
| 1 knivsodd | Salt |
| 1 ss | Sukker |
| 1 ½ dl | Kremfløte |
| Mandelflak |
Safransaus:
| 1 ½ dl | Vann |
| 125 g | Sukker |
| ½ ts | Safrantråder |
| ½ ts | Kardemomme |

Slik gjør du:
| 1 Ha salt, ris og melk i en kasserolle – Kok opp, og – La det trekke under lokk, rett under kokepunktet i ca. 45 min. Rør av og til, så risen ikke setter seg fast i bunnen – Ta av lokket og kok videre til Kheer har tyknet (rør) – Slå av platen – Rør inn sukker (Smak, og tilsett gjerne mer sukker) – Legg plast over grøten, (Helt ned, så det ikke legger seg snerk på toppen) – Avkjøl grøten til den er helt kald |
| 2 Rør inn kremfløten, eller du kan vispe fløten lett først, Da blir Kheer litt luftigere |
| 3 Lag Safransaus: – Ha safranen i en bolle, med 1 ss vann – Ha vann og sukker i en kasserolle – Kok opp, under omrøring – Rør til sukkeret er oppløst, og – Kok videre til sausen begynner å tykne, (og henger i en tråd fra sleiva) – Tilsett kardemomme og safran (m/bløtevann) – Hold sausen varm, eller varm den forsiktig opp før servering |
| 4 Has i porsjonsskåler, – Drisle over litt saus – Dryss over mandelflak – Pynt med kardemommekapsler, og – Serveres straks sammen med lunken safransaus |

Tips! Du kan tilsette 50 g rosiner i grøten, på slutten av koketiden hvis du ønsker det
