7. desember – Farmors Krydderkake

Hvorfor ikke bake Farmors Krydderkake til i morgen – 2 søndag i advent eller til en annen dag i desember? Den er en skikkelig saftig og god. Den inneholder blant annet kanel, nellik, ingefær, korinter, mandler, sukat. – Altså smaker som jeg forbinder med advent og jul. Nydelig god sammen med kaffe eller te. Eller aller helst varm gløgg.

Farmors Krydderkake Ingredienser: 175 g Margarin 175 g Sukker 2 Egg 1 ss Kanel 1 ts Nellik 1 ts Ingefær 2ss Korinter 2 ss Sukat (hakket) 2 ss Pomeranskall (hakket) 1 ss Cocktailbær (hakket) ½ dl Hasselnøtter (hakket) 250 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 45 min. Enkel/Middels

Ingredienser:

175 g Margarin
175 g Sukker
2 Egg
1 ss Kanel
1 ts Nellik
1  ts Ingefær
2ss Korinter
2 ss Sukat (hakket)
2 ss Pomeranskall (hakket)
1 ss Cocktailbær (hakket)
½ dl Hasselnøtter (hakket)
250 g Hvetemel
1 ½ ts Bakepulver
Farmors Krydderkake Ingredienser: 175 g Margarin 175 g Sukker 2 Egg 1 ss Kanel 1 ts Nellik 1 ts Ingefær 2ss Korinter 2 ss Sukat (hakket) 2 ss Pomeranskall (hakket) 1 ss Cocktailbær (hakket) ½ dl Hasselnøtter (hakket) 250 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175 °C
  2. Visp smør og sukker mykt
  3. Tilsett eggene ett ad gangen
  4. Bland de resterende ingrediensene i en bakstebolle, og vend godt
  5. Vend melblandingen inn i smørblandingen
  6. Helles i kakeform
  7. Stekes i 30 minutter
  8. Avkjøles på rist
Farmors Krydderkake Ingredienser: 175 g Margarin 175 g Sukker 2 Egg 1 ss Kanel 1 ts Nellik 1 ts Ingefær 2ss Korinter 2 ss Sukat (hakket) 2 ss Pomeranskall (hakket) 1 ss Cocktailbær (hakket) ½ dl Hasselnøtter (hakket) 250 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s