I går hadde vi juleverksted sammen med noen gode venner. Ingen av hos har små barn, eller barn som hadde tid, anledning eller ønske om være med på årets juleverksted. Så der satt vi da, i vår beste alder, og storkoste oss, med å lage julekort. Ja, egentlig skulle vi lage julekort og til og fra merker, med kartong, glitter, og glitterpenner, klistermerker, glanspapir, glansbilder mm. Men da vi var i Spania, fant vi noe som heter perlemaling eller diamant painting. Og da kunne vi selvfølgelig ikke la være å kjøpe det til juleverkstedet vårt. Hva det er? Se på bildet nedenfor:
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på kolakaker, TRYKK HER

Det er altså et bilde – i dette tilfelle et julekort, med et påtrykt motiv. På motivet er det områder med tall eller symboler som er dekt med lim. På disse tallene skal du lime perler. Det er med en spesial penn til å plukke opp perlene og perler i pakkene en kjøper. Det er ikke sikkert at det høres så veldig artig ut, men det er det virkelig. – Det er en utrolig rolig, avslappende og sosial aktivitet.

Ingen av juleverksteddeltakerne valgte å klippe og lime. Alle som en, valgte å gjøre perlemaling eller diamant painting som det også kalles. Rart? Nei, absolutt ikke, for det var kjempegøy! Tro det eller ei de ble helt hekta. Før de dro hjem, hadde de alle vært på nettet og bestilt flere kort og bilder. Så, jeg kan bare konkludere med at det var en vellykket aktivitet. Men de ble fine da, her er et lite utvalg av de ferdige kortene:

Kolakaker er favoritt julekaken til min datter. Ja – med unntak av krumkaker da. Men de er skikkelig gode kaker.

Ingredienser:
200 g | Smør (romtemperert) |
200 g | Sukker |
1½ ss | Sirup |
2 ts | Natron |
2 ts | Vaniljesukker |
300 g | Hvetemel |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175°C, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
2 Visp smør og sukker hvitt – Visp så inn sirupen – Sikt sammen det tørre og – Tilsett det til smørblandingen – Kna sammen til du får en jevn deig (Bruk gjerne hendene) |
3 Del deigen i 4 emner – Trill ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate – Legg dem alle sammen ved på stekeplata – Trykk rullene litt flate med fingrene |
4 Stek midt i ovnen i ca. 15 min. (175°C) |
5 Skjær stengene opp på skrå, med en skarp kniv mens de er lunkne – La kakene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist, og – Avkjøles helt før de legges i kakeboks NB! Ikke legg på lokket før neste dag |
