Brytebrød og «Spor i støvet» av Kathrine Webb

Rett før jul lånte jeg «Spor i støvet» av Kathrine Webb på biblioteket, og har kost meg med den i juleferien. Jeg fikk boka anbefalt av ei venninne for ei god stund siden. Tenkte at denne skal jeg lese, og bestilte den på biblioteket – men der var det lang ventetid, men jeg hadde jo masse annet å lese så det hastet jo strengt tatt ikke. Rett før jul ble det endelig min tur til å lese denne populære boka skrevet av Kathrine Webb. Hun var for meg en ukjent engelsk forfatter. Etter å ha googlet litt, viste det seg at hun har studert historie ved Durham University, og har utgitt en rekke bøker. – Ja, i alle fall syv (åtte med denne). Gjett om jeg skal lese flere av hennes bøker?

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på baker Bruns Brytebrød, TRYKK HER!

Webb, Kathrine (2019) «Spor i støvet». Gyldendal og Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø

I denne boka befinner vi oss i Bath, England og året er 1942. Her møter vi Frances Parry, som har forlatt sin ektemann, og flyttet hjem til sine foreldre. Hun passer den seks år gamle Davy Noyle, men går lei, og etterlater han i familien Ladrys varetekt. Selv rusler hun en tur i nærmiljøet. Naturligvis blir Bath bombet, og når Frances endelig klarer å ta seg frem til Ladrys hus, er det truffet av en bombe, og hun får beskjed om at ekteparet Ladry er funnet døde. Men det er ingen spor etter Davy. Davys mor blir rasende, og hans forsvinning åpner gamle sår: For mer enn 20 år siden forsvant også Frances sin bestevenninne, Wyn, sporløst. Siden det ikke er noen spor etter Davy i ruinene av Ladrys hus, begynner Frances å lete etter han. Handlingen i boka går over 12 dager, og vi følger Frances i hennes leting etter den savnete gutten. Denne letingen fører oss tilbake i tid, og vi får historien om da Wyn forsvant.

Webb, Kathrine (2019) «Spor i støvet». Gyldendal og Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø

Jeg er så glad for at jeg ble anbefalt «Spor i støvet» Jeg synes Kathrine Webb skriver skikkelig godt. Hun har noen flotte karakterer og karakterbeskrivelser. Ja, det er faktisk sånn at jeg nikket gjenkjennende til mange av karakterene hun beskrive. Ja, om jeg ikke har kjent akkurat den typen hun beskriver, så har jeg møtt (eller hørt om), personer som ligner. Det som kanskje trekker ned, er at det går litt trengt i fortellingene og at det er noen gjentagelser. Men absolutt ikke flere enn man kan leve med. Uten tvil – Terningkast: 5.

Webb, Kathrine (2019) «Spor i støvet». Gyldendal og Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø

Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun

Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 38-39 ).

Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
7 2 timer Enkelt

Ingredienser:

½ pk Gjær
3 dl Vann
2 ss Olje (oliven)
½ ts Sukker
7 dl Hvetemel
  Egg (sammenvispet)
  Sesamfrø
Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø

Slik gjør du:

1 Rør gjæren ut i vannet, og
– Tilsett olje, salt og mel
– Elt deigen godt
– Dekk bakebollen med plast, og
– La deigen heve i ca. 1 time
2 Legg bakepapir på et stekebrett, og
– Sett ovnen på 225 grader
3 Ha deigen på et melet bakebord, og
– Del den i 7 like store emner
– Trill emnene runde
– Legg en midt på stekebrettet, og
– De andre 6 legges rundt med ca. ½ cm klaring
4 Dekkes med et klede, og
– Etterheves i ca. 30 min.
5 Pensle med egg, og – Strø sesamfrø over
6 Stekes midt i ovnen i 12-15 min. (225 grader), Eller til de har fått en gylden farge
7 Avkjøles på rist

Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø

Tips! Passer godt sammen med supper, for eksempel ertesuppe

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Kathrine Webb
  • Tittel: « «Spor i støvet»
  • Originaltittel:«The Disapparance»
  • Oversatt av: Jan Chr. Næss MNO
  • Sjanger: (Historisk) Fiksjon, WWII, Mysterie
  • Sider: 371
  • Forlag: Gyldendal
  • Utgitt: 2019
  • Først publisert: Mai 2019
  • Tilegnet: Lånt på biblioteket

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s