Smørstekt sei med potet-, pastinakk- og gulrotmos er skikkelig godt, og du laget det på en halv time.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 35 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 4 | Seifileter |
| | Smør |
| | Salt, pepper, sitron |
Potet-, pastinakk- og gulrotmosen:
| 10 | Poteter (små/middels) |
| 2 | Gulrøtter |
| 2 | Pastinakker |
| ½ dl | Melk |
| Salt, pepper |
Slik gjør du:
| 1 Skrell poteter, – Skyll dem, og – Ha dem i en kasserolle |
| 2 Skrell Pastinakk og gulrot – Skyll dem, og – Skjær dem i (store) biter – Ha dem i kasserollen sammen med potetene – Ha i vann |
| 3 Kok poteter og grønsaker møre |

| 4 Stek fisken: – Sett en stekepanne på middels høy temperatur – Smelt smøret – Legg i seien – La den steke, – Øs gjerne litt av smøret over den mens den steker – Dryss over salt og pepper, og klem gjerne litt sitron over, hvis du liker det |

| 5 Hell vannet av grønnsakene – Varm melken, og – Mos grønsakene, sammen med melken – Smak til med salt og pepper |
| 6 Serveres varmt , gjerne sammen med smeltet smør og flatbrød |

