Brød med oliven, passer godt som tilbehør til salater, pasta, kjøtt – ja, egentlig det meste.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 brød | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
½ pk | Gjær |
2 ½ dl | Yoghurt naturell |
½ ts | Salt |
2 ss | Olje (oliven) |
5 ½ dl | Hvetemel |
2 ss | Smør (smeltet) |
Fyll
100 g | Oliven |
Slik gjør du:
1 Smuldre gjæren i en bakebolle – Tilsett Yoghurten og – Rør til gjæra er oppløst |
2 Tilsett oljen, og rør den inn – Tilsett mel og salt – Elt deigen til den er glatt og smidig (5-7 min.) |
3 Dekk deigen med et rent bakeklede, og -La den heve i ca. 45 min. Til dobbel størrelse |
4 Hell deigen ut på et bake bord – Del deigen i 2 biter: En som er omtrent ¾ av deigen, og En som er omtrent ¼ – Kjevle den store til et rektangel ca. 20 X0 cm |
5 Legg oliven langs midten på brødet – Rull deigen sammen Til et brød – Legg brødet på bakepapirkledd stekeplata |

6 Trill resten av deigen ut til 2 pølser Litt lengre enn brødet – Tvinn pølsene sammen – Legg dem over brødet som pynt – Fest enden godt under brødet |

7 Dekk til brødet og – La det heve i ca. 30 min. |
8 Sett ovnen på 200 grader |
9 Pensle brødet med smør |
10 Stek brødet i nedre del av ovnen i ca. 30 min (200 grader) |
11 Avkjøles på rist |
