Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun

I går tok jeg frem Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», og bakte Grovt brød med sirup (side 20-21). Brødet brakte stor glede da jeg bakte det for omtrent ett år siden – og det gjorde stor lykke denne gangen også. Det ble fem flotte brød, som er like gode i matpakken, som til frokost eller til kvelds.

Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling
Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21)

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
5 brød 3 timer Middels
Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling
Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21)

Ingredienser:

Fordeig:

500 g Sammalt rug, grovt
100 g Sammalt rug, fint
100 g Siktet rugmel
35 g Salt
1,2 l Vann (romtemperert)

Hoveddeig:

1½ kg Hvetemel
1½ dl Sirup (mørk)
100 g Margarin
1 pk Gjær
  Smeltet smør og vann til pensling
Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling
Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21)

Slik gjør du:

1 Lag fordeigen:
– Bland mel, salt og vann i en bakebolle, og
– Rør til alt er blandet
– La det så i 20 minutter
2 Hoveddeigen:
– Bland hvetemel, sirup og margarin inn i fordeigen
– Smuldre i gjæren
– Elt deigen godt
– Dekk bakebollen, og
– La det heve til dobbel størrelse
Ca. 1 time
3 Ta deigen ut på lett melet bakebord, og
– Del i fem like store emner, og
– Form dem til brød
– Legg dem ved siden av hverandre i en smurt langpanne,
med en fingers mellomrom
– Pensle med smør mellom brødene, og
– Dekk brødene, og la dem heve til dobbel størrelse
Ca. 45 min.
4 Pensle brødene med vann, og
– Stek dem på nederste rille, på 200 grader i 30 minutter
– Senk temperaturen til 180 grader, og
– Stek videre i 20-30 minutter
– Avkjøles på rist
Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling
Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21)

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst«, og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21) Ingredienser: Fordeig: 500 g Sammalt rug, grovt 100 g Sammalt rug, fint 100 g Siktet rugmel 35 g Salt 1,2 l Vann (romtemperert) Hoveddeig: 1½ kg Hvetemel 1½ dl Sirup (mørk) 100 g Margarin 1 pk Gjær Smeltet smør og vann til pensling
Grovt brød med sirup etter oppskrift fra Baker Brun (side 20-21)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s