I går bakte jeg havregrynsbrød til helga. Det trenger godt med tid til heving, men til gjengjeld er den lange hevingstiden med på å gjøre brødet skikkelig godt. Det å lage selve brødet er ikke spesielt arbeidskrevende Et skikkelig godt brød, som er en av favorittene til frokost og matpakker hjemme hos meg. Jeg bruker å dele dem i to, og putte dem i fryseren. Så tar jeg opp etterhvert som det er behov for mer brød.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 4 timer | Enkel |

Ingredienser:
1 pk | Gjær |
10 dl | Vann |
1 ss | Salt |
1 dl | Havrekli |
4 dl | Havregryn |
20 dl | Hvetemel |
Slik gjør du:
1 Ha lunket vann i bakebollen, og – Smuldre i gjæren – Rør godt så gjæren løser seg opp |
2 Tilsett havregryn og -kli og salt, og 10 dl av melet – Rør godt – Tilsett mer hvetemel Til deigen så vidt slipper bollen – Dryss over litt mel, og – Dekk bollen med plast – La deigen heve i 2 timer |
3 Hell ut deigen, og – Elt den – Tilsett mer mel om nødvendig |
4 Del deigen i 2 like store emner, og – Form to sprekkfrie avlange brød, – Dryss over litt mel, og – Legges på bakepapirkledd stekeplate – Dekk til, og – Etterhev i ca. 1 time |
5 Sett ovnen på 275 grader |
6 Skjær en parr snitt i hvert brød, med en skarp kniv, og – Stek brødene på nederste rille i ca 10 min., – Senk så temperaturen til 200 grader, og – Stek i ytterligere 20 min. |
7 Avkjøl brødene på rist |



