Epledessert – Tilslørte pannekaker

Når man først har laget eplemos – er det ingen sak å lage tilslørte pannekaker. Verdens enkleste dessert! Og så er det bare så godt da …

Tilslørte pannekaker Ingredienser: 2–3 ss Smør 3-4 ss Sukker 1 dl Strøbrød 1 ts Kanel 2 dl Eplemos (oppskriften på eplemos, TRYKK HER) 3 dl Fløte Pannekaker: 2 Egg 6 dl Melk 3 dl Hvetemel Smør

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 10 min.
+ tid til å lage eplemos
Enkel

Ingredienser:

1 ssSmør
1 ssSukker
2 ssStrøbrød
1 klypeKanel
3 dlEplemos (oppskriften på eplemos, TRYKK HER)
3 dlFløte

Pannekaker:

2 Egg
6 dl Melk
3 dl Hvetemel
  Smør

Tips!

  • Du kan bytte ut strøbrød med knuste havrekjeks
  • Du kan bruke frossen eplemos eller ferdig kjøpt eplemos
  • Du kan oppbevare rester av det karamelliserte strøbrødet i en tett boks

Tilslørte pannekaker Ingredienser: 2–3 ss Smør 3-4 ss Sukker 1 dl Strøbrød 1 ts Kanel 2 dl Eplemos (oppskriften på eplemos, TRYKK HER) 3 dl Fløte Pannekaker: 2 Egg 6 dl Melk 3 dl Hvetemel Smør

Slik gjør du:

1 Lag eplemos (oppskriften på eplemos, TRYKK HER)
Eller bruk frosset eller ferdigkjøpt
2 Lag karamellisert strøbrød:
– Smelt smør i en stekepanne,
– Tilsett strøbrød, kanel og sukker
– La det steke på middels varme
Under omrøring
Til en lys brun farge
– Hell blandingen over på et fat og
– Avkjøl
3 Lag pannekaker:
– Visp sammen egg, melk og mel til en jevn og glatt pannekakerøre
– Sett stekepanna på middels varme
– Ha litt i smør, og la det smelte
. Hell over litt pannekakerøre
– Vend litt på panna så røra flyter utover
– Stek til røra har stivnet på oversiden
(ca 2 min.)
– Snu pannekaken og,
– Stek omtrent like lenge på den andre siden
– Legg de ferdig stekte pannekakene over på et fat
4 Pisk kremfløten
5 Montering:
– Legg en pannekake på et serveringsfat
– Smør utover litt eplemos
– Legg utover en pannekake til
– Smør utover litt eplemos
– Legg utover enda en pannekake
– Smør utover litt pisket krem
– Legg på en pannekake
– Smør utover litt eplemos
– Fortsett slik til du ikke har flere pannekaker igjen
– På den øverste pannekaken smører du utover det siste av kremen
– Pynt med eplemos og karamellisert strøbrød
6 Serveres på samme måte som bløtkake,
Enten som en hel kake eller i kakestykker

Tilslørte pannekaker Ingredienser: 2–3 ss Smør 3-4 ss Sukker 1 dl Strøbrød 1 ts Kanel 2 dl Eplemos (oppskriften på eplemos, TRYKK HER) 3 dl Fløte Pannekaker: 2 Egg 6 dl Melk 3 dl Hvetemel Smør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s