Dette er skikkelig julepyntete Sjokoladekjeks, som smaker av peppermynte og candy cane.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 36 | 100 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 225 g | Smør (romtemperert) |
| 1 ¼ dl | Sukker (hvitt) |
| 2 ½ dl | Sukker (brunt) |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 2 | Egg |
| 5 dl | Hvetemel |
| 1 ¼ dl | Kakaopulver |
| 1 ts | Natron |
| 2 ts | Pepperminteekstrakt (valgfritt) |
Pynt:
| 150 g | Hvitsjokolade (smeltet) |
| Candy cane (hakket) |

Slik gjør du:
| 1 Visp smør sukker, og vaniljesukker til det er lyst og luftig – Tilsett eggene, og bland – Tilsett mel, kakao og natron – Visp til alt er blandet |
| 2 Pakk deigen inn i plast, og – La den hvile i kjøleskapet i minst 60 min. Eller over natta |
| 3 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
| 4 Rull deigen til baller på ca 1 ½ – 2 ½ cm i diameter – Sett ballene på stekebrettene – Trykk dem litt ned |
| 5 La dem steke i ca. 10 min |
| 6 La dem avkjøle på stekebrettet i ca 5 min, Før de overføres til rist for å avkjøles helt |
| 7 Smelt sjokoladen, og – Knus candy canen |
| 8 Dypp kjeksen i sjokoladen, og – Dryss candy cane over |
Oppbevares i en luft tett boks i inntil 14 dager! (hvis du klarer å ikke spise dem før da)

