Grillet paprikasalat eller Ensalada de pimientos er nok en av de beste salatene. Når jeg er i Spania, eller kanskje det blir riktigere å si da jeg brukte å reise til Spania og huset mitt der, var ensalada de pimientos en av de rettene jeg kunne finne på å bestille sammen med litt brød og aioli. Det er godt det. Salaten er enkel å lage, har fire ingredienser, og er skikkelig smaksrik. Det eneste som tar tid med denne salaten er å grille paprikaene og koke eggene. Nå finnes det grillete paprika på glass, som du kan bruke, men salaten blir mye bedre ved å bruke ferske som du griller selv.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2-3 | 25 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 3 | Paprika (røde, grillet og flådd) |
| 2 | Egg (hardkokte) |
| 6 | Ansjosfilleter i olje (avsilte) |
| 12 | Svarte oliven (valgfritt) |
| Olje (oliven) | |
| Eddik (hvitvin) | |
| Pepper |
Slik gjør du:
| 1 Forbered paprikaene: Del paprikaene i 2, og – Fjern hinner og frø – Grill paprikaene med skinnsiden opp Ca. 5 – 6 cm fra varmekilden Til skallet er forkullet – Ta paprikaene ut av ovnen, og Legg dem i en plastpose, – La dem ligge i ca. 15 min. – Gni eller skrell deretter av skallet |
| 2 Kok eggene harde Ca 10 min. – Skrell dem, og – Skjær dem i båter |
| 3 Skjær paprikaene i tynne strimler – Renn oljen av ansjosen |
| 4 Anrett ¾ av paprikaene på et serveringsfat – Anrett eggene på paprikastimlene – Fordel ansjosfileter og oliven på over – Fordel de siste paprikastrimene på toppen |
| 5 Drypp over litt olje og hvitvinseddik, – Dryss over litt salt og pepper |
| 6 Serveres med brød og eventuelt aioli |

