Når jeg har lyst på noe godt til dessert, men ikke har all verdens tid, blir det som oftest Panna cotta. De tar bar noen minutter å lage, men den trenger tid i kjøleskapet for å stivne. Panna cotta må vel også sies å være verdens mest anvendelige dessert. Den kan serveres som den er eller som tilbehør til annen dessert.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 10 min. + 4 timer i kjøleskap | Enkel |
Ingredienser:
| 3 plater | Gelatin |
| 2 ½ dl | Melk |
| 2 ½ dl | Kremfløte |
| 1 ss | Vaniljesukker (eller ½ vaniljestang) |
| 25 g | Sukker |
Slik gjør du:
| 1 Legg gelatinen i kaldt vann |
| 2 Hvis du bruker vaniljesukker: – Kok opp melk, fløte, vanilje og sukker |
| 2 A Hvis du bruker vaniljestang: – Vaniljestangen i to – Skrap ut frøene – Ha melk, fløte, sukker og vaniljen i en kasserolle, – Kok opp – Slå av plata, og – La det stå å trekke i 30-60 min. – Ta ut vaniljestangen – Varm opp melkeblandingen på nytt |
| 3 Ta kasserollen av plata, og – Rør inn gelatinen |
| 4 Fordel blandingen i 6 porsjonsformer |
| 5 Sett formene i kjøleskap Ca. 4 timer |
| 6 Hvis den skal hveles Løsne den forsiktig rundt kanten før den hvelves på serveringsfat Pynt eventuelt med friske bær og/eller en bærsaus |


