I dag er det verdens melkedag. Den ble etablert av FNs organisasjon for 20 år siden. Så hva passer vel bedre som dessert i dag en melkepudding? Melkepuddingen minner om pannacotta, men det er vesentlig mindre fløte i den. Så hvis man ønsker et mer fancy navn kan den også kalles latte cotta, altså kokt melk. Men jeg holder meg til det tradisjonelle navnet, som står i mormors kokebok altså melkepudding. Hvis jeg husker rett, serverte Mormor den med fruktgrøt eller hermetisk frukt. jeg legger på litt friske bær – enkelt og greit!
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 – 6 | 4 timer | Enkel |

Ingredienser:
| 4 ½ dl | Melk |
| ½ dl | Kremfløte |
| 2 ss | Sukker |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 4 blader | Gelatin |
Tilbehør (valgfritt):
| Jordbær | |
| Blåbær |
Slik gjør du:
| 1 Legg gelatinbladene i kaldt vann, – La dem ligge i minst 5 min. |
| 2 Ha melk, fløte, sukker og vaniljesukker i en kasserolle, og – Varm opp til kokepunktet – Ta kasserollen av varmen |
| 3 Vri vannet ut av gelatinen, og – Rør den inn i melkeblandingen – La stå til den er blitt litt avkjølt |
| 4 Fordel blandingen i 4-6 porsjonsglass, – Sett glassene i kjøleskapet. Og – La melkepuddingen stivne 3-4 timer |
| 5 Pynt med bær og serveres kjøleskapskald |

