Onsdag var vi så fornøyd med alt et vi rakk på Sør-veggen. Som du kanskje husker fikk vi revet av all bordkledningen, de gamle listene, og lagt alt pent i haug klar til avlevering på gjenbruksstasjonen.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Mandelkjeks (Galletas de almendras) – trykk HER
Svigerfar var den forrige som skiftet kledning på huset, og han har selvfølgelig lagt takpapp mellom isolasjon og panelet. Så i går stod veggen ribbet og klar til å bli bekledd med nye panelbord. Vi hadde heldigvis bestilt bord som var grunnet på for hånden. Det var en stor lettelse, for jeg hadde sett for meg at vi måtte male bordene før vi satte dem opp. Men de var grunnet med hvitt. Om vi nå har bestemt oss for å skifte til en lysere husfarge?

Jeg må innrømme at jeg ble fristet et lite kort sekund. Tenkte kanskje vi skal bytte til den opprinnelige fargen – gult. Men jeg synes huset passer godt som rødt. Jeg valgte derfor å ikke si noe om innfallet om fargebytte, for ikke å stresse kallen enda mer. Så nå blir (i allefall) underbordene røde. Jeg synes vi fikk gjort masse: underbord på hale veggen – og malt nesten alt. Men vi måtte gi oss for det begynte å regne – ikke like mye som det var meldt tidligere på dagen, men nok til at vi ikke burde male helt ferdig. Det får vi gjøre (fredag) i ettermiddag, før vi begynner med overbordene.
Mandelkjeks (Galletas de almendras)
Galletas de almendras er spanske kjeks med smak av mandler og sitron. Kjeksene er aller best nybakte, men de holder seg godt i lufttett kakeboks i omtrent en uke

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 30 | Ca 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
75 g | Smør (romtemperert) |
75 g | Sukker |
60 g | Hvetemel |
10 g | Mandler (malte) |
40 g | Finhakket |
1 klype | Salt (valgfritt) |
½ | Sitron (skall, fin raspet) |
2 | Eggehviter |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
2 hakk og mal mandler – Rasp sitronskall |
2 Pisk smør og sukker hvitt – Sikt inn mel, malte mandler og salt |
3 Vend inn hakkete mandler og sitronskall |
4 Pisk eggehvitene stive, og – Vend dem forsiktig inn i mandelrøren |
5 Legg små topper av røren på bakepapirkledde stekeplater ca 1 ts i hver topp NB hold avstand for de flyter noe ut |
6 Stekes i 15-20 min på 180 grader, Til de er gyllenbrune i kantene |
7 Avkjøles på rist |
