I helga var vi hjemme en tur fra sommerhuset for å være hundevakt for Drops. Det er min eldste sønn sin hund, og hun er bare skikkelig søt og nydelig. Det var skikkelig godt vær i Trondheim , og siden Coronarestriksjonene var lettet nyttet helga til å være sosial. Vi hadde både middagsbesøk, lunsjavtale og kaffebesøk mm.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på grove muffins med tomat, rødløk, ost – trykk HER

Siden det var meldt fint vær i hele den kommende uka, bestemte vi oss for å glemme kjelleren på sommerhuset for en stund, og heller konsentrere oss om utsiden av huset. I fjor, før vannlekkasjen, hadde vi bestemt oss for å skifte sør-veggen på sommerhuset vårt. Det er den veggen som er mest utsatt for vær og vind. Selv om vi maler ganske ofte, var det absolutt på tide å skifte veggen. Så, før vi dro hjem, for å være hundevakt, bestilte vi materialer: underbord, overbord og lekter.

Materialene kom som bestilt på tirsdag, og på onsdag etter jobb (hjemmekontor), begynte vi å rive panelet av veggen. Det gikk overraskede enkelt og greit og før kvelden var omme hadde vi faktisk klart å fjerne det meste av panelet på veggen:
For en stund siden fant jeg en oppskrift på grove muffins på Rema 1000 sine sider. Den så skikkelig spennende ut, så jeg klarte ikke å dy meg. Jeg forandret litt på oppskriften, og bakte grove muffins med tomat, rødløk, ost og skinke. For å være helt ærlig, lignet de veldig på muffinsene min mor bakte da jeg var lita. Jeg hadde helt glemt dem, til jeg smakte på disse. Det er skikkelig stas med matminner fra en selv var liten. Vi hadde dem ofte med på tur- Det var alltid stas hvis det var noen igjen så en kunne bli med i matpakken. I dag bakte jeg dem nok en gang til lunsj – denne gangen i vegetarversjon.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
1 dl | Hvetemel |
2 dl | Sammalt hvete (grov) |
1 dl | Havregryn (lettkokte) |
1 ts | Salt |
2 ts | Bakepulver |
1 ½ dl | Melk |
½ dl | Rømme |
1 | Egg |
1 | Rødløk (Hakket) |
2 | Tomater (i terninger) |
75 g | Ost (revet) |
50 g | Skinke (i biter) |
Tips! Du kan putte hva du vil i disse muffinsene. Bytt gjerne ut rødløken med purre. Skinken med spekepølse.

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader, og – Ha papirformer i muffinsbrettet, eller Sett papirformene rett på et stekbrettet |
2 Hakk løken, og – Stek den gjerne myk og blank eller bruk purreløk – Skjær tomat og skinke i biter – Rasp osten |
3 Bland sammen mel, gryn, salt og bakepulver – Rør inn melk, rømme og salt – Rør så inn løk, tomat ost, og skinke |
4 Fordel fyllet i de 12 papirformene |
5 Stekes i ca. 20 min. (midt i ovnen – 200 grader) |
6 Nytes med en gang |
