Vi bytter vegg på sommerhuset og spiser grove muffins med tomat, rødløk, ost

I helga var vi hjemme en tur fra sommerhuset for å være hundevakt for Drops. Det er min eldste sønn sin hund, og hun er bare skikkelig søt og nydelig. Det var skikkelig godt vær i Trondheim , og siden Coronarestriksjonene var lettet nyttet helga til å være sosial. Vi hadde både middagsbesøk, lunsjavtale og kaffebesøk mm.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på grove muffins med tomat, rødløk, ost – trykk HER

Drops mellomschnauzer sort Trondheim Trøndelag Norge Juli 2021 https://heidisboble.no/ @heidisboble
Mens mine foreldre får vafler servert på bordet – søker Drops skyggen under bordet.

Siden det var meldt fint vær i hele den kommende uka, bestemte vi oss for å glemme kjelleren på sommerhuset for en stund, og heller konsentrere oss om utsiden av huset. I fjor, før vannlekkasjen, hadde vi bestemt oss for å skifte sør-veggen på sommerhuset vårt. Det er den veggen som er mest utsatt for vær og vind. Selv om vi maler ganske ofte, var det absolutt på tide å skifte veggen. Så, før vi dro hjem, for å være hundevakt, bestilte vi materialer: underbord, overbord og lekter.

Rivning av ytterpanel på sør-veggen Sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag Norge https://heidisboble.no/ @heidisboble

Materialene kom som bestilt på tirsdag, og på onsdag etter jobb (hjemmekontor), begynte vi å rive panelet av veggen. Det gikk overraskede enkelt og greit og før kvelden var omme hadde vi faktisk klart å fjerne det meste av panelet på veggen:

Grove muffins

For en stund siden fant jeg en oppskrift på grove muffins på Rema 1000 sine sider. Den så skikkelig spennende ut, så jeg klarte ikke å dy meg. Jeg forandret litt på oppskriften, og bakte grove muffins med tomat, rødløk, ost og skinke. For å være helt ærlig, lignet de veldig på muffinsene min mor bakte da jeg var lita. Jeg hadde helt glemt dem, til jeg smakte på disse. Det er skikkelig stas med matminner fra en selv var liten. Vi hadde dem ofte med på tur- Det var alltid stas hvis det var noen igjen så en kunne bli med i matpakken. I dag bakte jeg dem nok en gang til lunsj – denne gangen i vegetarversjon.

Grove muffins med tomat, rødløk og ost Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1230 minEnkel

Grove muffins med tomat, rødløk og ost Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 dlHvetemel
2 dlSammalt hvete (grov)
1 dlHavregryn (lettkokte)
1 tsSalt
2 tsBakepulver
1 ½ dlMelk
½ dlRømme
1Egg
1Rødløk (Hakket)
2Tomater (i terninger)
75 gOst (revet)
50 gSkinke (i biter)

 

Tips! Du kan putte hva du vil i disse muffinsene. Bytt gjerne ut rødløken med purre. Skinken med spekepølse.

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader, og
– Ha papirformer i muffinsbrettet, eller
Sett papirformene rett på et stekbrettet
2 Hakk løken, og
– Stek den gjerne myk og blank
eller bruk purreløk
– Skjær tomat og skinke i biter
– Rasp osten
3 Bland sammen mel, gryn, salt og bakepulver
– Rør inn melk, rømme og salt
– Rør så inn løk, tomat ost, og skinke
4 Fordel fyllet i de 12 papirformene
5 Stekes i ca. 20 min. (midt i ovnen – 200 grader)
6 Nytes med en gang

Grove muffins med tomat, rødløk og ost Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s