Ofte så har jeg squash i hagen for jeg synes det er så godt. Men det er ikke ofte at det blir noen avling. Men i år satte jeg squashen i drivhuset istedenfor i blomsterbedet. Og gjett om den er blitt stor?
For å hoppe rett til oppskriften på fylt squash – trykk HER

Så i går høstet jeg de aller største squashene. Selvfølgelig så glemte jeg å veie dem – men store var de! De aller beste er at det kommer enda flere squash etter hvert, og jeg gleder med skikkelig til å lage squashretter utover sensommeren.

I dag blir det fylt squash. Squashen er hult ut, og fylt med en enkel kjøttsaus, toppet med litt ost og gratinert i ovnen. Enkelt og godt. Jeg serverer den med kokt ris og en grønnsalat. er en skikkelig god middagsrett. Hvis du kjøper squashen i butikken trenger du nok en halv squash pr person. Men når den skikkelig stor slik som mine, delte jeg den i først i 2 på langs så i 3 på tvers (altså 6 biter).

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 2 | Squash (eller en stor) |
| 1 | Løk (hakket) |
| 2 fedd | Hvitløk (hakket) |
| 1 ss | Olje (soya) |
| 400 g | Kjøttdeig |
| 1 boks | Tomater (hermetiske) |
| 1 | Buljongterning (okse) |
| ¼ ts | sukker |
| Salt, pepper, basilikum | |
| 50 – 75 g | Ost (hvit, skivet eller revet) |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 225 grader og – Legg bakepapir på en stekeplate |
| 2 Skjær squashen i 2 på langs – Ta vekk innmaten (midten) Bruk gjerne en skje – Legg squashene på en stekeplate |
| 3 Stek squashen i 5-7 min. alt etter hvor stor den er |
| 4 Skrell og hakk løk og hvitløk |
| 5 Ha oljen i en stekepanne, og – Varm den opp på middels varme – Ha i løk og hvitløk, og strø over litt salt – La den surre til den er blitt myk og blank |
| 6 Ha i kjøttdeigen, – Mos den og – La den bli gjennomstekt |
| 7 Hakk innmaten av squashen – Tilsett den til kjøttdeigen, og – La det surre i ca 3-4 min – Tilsett tomatene, sukker, buljong, salt og pepper – La det surre i 5 min. |
| 8 Hakk basilikumbladene – Ha dem i kjøttsausen – Smakt til med salt og pepper |
| 9 Skjær eller rasp osten |
| 10 Fordel kjøttsaus i de hule squashene – Strø ost over |
| 11 Sett squashen tilbake i ovnen, og – La den steke til osten er smeltet |
| 12 Serveres med kokt ris, grønnsalat og/eller godt brød – Den resterende kjøttsausen kan også serveres vedsiden av |

