Jeg var så heldig at jeg fikk en stor bolle med kantareller av naboen. – Har ikke jeg verdens beste naboer?
Jeg visste jeg med en gang hva jeg skulle lage. For kantareller er noe av det beste jeg vet, og når jeg spør familien hva de vil ha til middag er svaret alltid: PASTA! Så i dag laget jeg tagliatelle i en kremet saus med nyplukkede kantareller og litt bacon. Finnes det egentlig noe som er bedre?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Tagliatelle |
150 g | Bacon |
1 fedd | Hvitløk (hakket) |
½ | Løk (fin hakket) |
200 g | Kantareller |
½ dl | Vann |
1 | Buljongterning (grønnsak) |
2 dl | Fløte |
20 g | Parmesan |
½ – 1 ss | Persille (tørket) |
Salt og pepper |

Slik gjør du:
1 Rens soppen, og – Skjær del den om nødvendig i mindre biter – Skrell og hakk løk og hvitløk – Hakk persillen – Rasp parmesan – Kok ½ dl vann og løs opp buljongen – Skjær bacon i terninger |
2 Varm en stekepanne – Tilsett baconet, og – Stek det på middels varme til det er sprøtt – Ta baconet ut av stekepannen – Sett stekepanna tilbake på varmen |
3 Ha i kantareller i stekepannen – La det steke til vannet er fordampet – Tilsett løk og hvitløk og – La det surre med i 2-3 min Til løken er blitt myk og blank – Tilsett buljongen, og persillen – La alt koke noen minutter, før du – Tilsetter fløten og parmesanen – La sausen koke inn litt – Tilsett baconet – Smak til med salt og pepper |
4 Imens: Kok opp vann – Ha i salt – Kok pastaen etter anvising på pakken eller slik du liker den best |
5 Hell av pastavannet, – Ha pastaen i sausen – Arbeid den med 2 gafler så all pastaen er dekt med saus |
6 Strø eventuelt over litt fersk hakket persille og litt parmesan – Serveres umiddelbart |
