Dagens middag – tagliatelle med kantareller og bacon

Jeg var så heldig at jeg fikk en stor bolle med kantareller av naboen. – Har ikke jeg verdens beste naboer?

Jeg visste jeg med en gang hva jeg skulle lage. For kantareller er noe av det beste jeg vet, og når jeg spør familien hva de vil ha til middag er svaret alltid: PASTA! Så i dag laget jeg tagliatelle i en kremet saus med nyplukkede kantareller og litt bacon. Finnes det egentlig noe som er bedre?

Tagliatelle med kantareller og bacon Ingredienser: 400 g Tagliatelle 150 g Bacon 1 fedd Hvitløk (hakket) ½ Løk (fin hakket) 200 g Kantareller ½ dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak) 2 dl Fløte 20 g Parmesan ½ - 1 ss Persille (tørket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 minEnkel

Ingredienser:

400 gTagliatelle
150 gBacon
1 feddHvitløk (hakket)
½Løk (fin hakket)
200 gKantareller
½ dlVann
1Buljongterning (grønnsak)
2 dlFløte
20 gParmesan
½ – 1 ssPersille (tørket)
 Salt og pepper

Kantarellblingser / Smørbrød med kantareller / toast med kantarellstuing Ingredienser 300 g Kantareller 2 ss Smør 1 Løk 1 ts Timian (Tørket) ½ ts Pepper (svart) 2 dl Fløte 4 skiver Formloff (for oppskrift - trykk HER) 2 ss Parmesan (revet) 2 ss Persille (hakket) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rens soppen, og
– Skjær del den om nødvendig i mindre biter
– Skrell og hakk løk og hvitløk
– Hakk persillen
– Rasp parmesan
– Kok ½ dl vann og løs opp buljongen
– Skjær bacon i terninger
2 Varm en stekepanne
– Tilsett baconet, og
– Stek det på middels varme til det er sprøtt
– Ta baconet ut av stekepannen
– Sett stekepanna tilbake på varmen
3 Ha i kantareller i stekepannen
– La det steke til vannet er fordampet
– Tilsett løk og hvitløk og
– La det surre med i 2-3 min
Til løken er blitt myk og blank
– Tilsett buljongen, og persillen
–  La alt koke noen minutter, før du
– Tilsetter fløten og parmesanen
– La sausen koke inn litt
– Tilsett baconet
– Smak til med salt og pepper
4 Imens:  
Kok opp vann
– Ha i salt
– Kok pastaen etter anvising på pakken eller slik du liker den best
5 Hell av pastavannet,
– Ha pastaen i sausen
– Arbeid den med 2 gafler så all pastaen er dekt med saus
6 Strø eventuelt over litt fersk hakket persille og litt parmesan
– Serveres umiddelbart

Tagliatelle med kantareller og bacon Ingredienser: 400 g Tagliatelle 150 g Bacon 1 fedd Hvitløk (hakket) ½ Løk (fin hakket) 200 g Kantareller ½ dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak) 2 dl Fløte 20 g Parmesan ½ - 1 ss Persille (tørket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s