Små vannbakkels som sprøytes med vaniljekrem eller deles i to med vaniljekrem i midten. – Skikkelig digg (som kidsa ville ha sagt)!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
15-20 | 60 min. | Middels |
Ingredienser:
4 ½ ss | Smør |
3 dl | Vann |
3 dl | Hvetemel |
4-5 | Egg |
Tips! Disse tåler å fryses, så du kan bake dobbel porsjon, fylle dem med vaniljekrem og legg de som ikke spises i fryseren!

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate – Tegn en sirkel på omtrent 24 cm |
2 Kok opp smør og vann |
3 Rør hvetemelet godt inn i vannet |
4 Ta kjelen av plata, og – Arbeid eggene godt inn, NB! ett om gangen |
5 Ha deigen i en sprøytepose, og – Sprøyt ut små vannbakkels |
6 Stekes i ca 20 minutter NB! ikke åpne ovnsdøra, og helst ikke hopp ved siden av stekeovnen |
7 Avkjøles på rist |
8 Lag vaniljekrem – for oppskrift, trykk HER |
9 Deles i 2 og – Fylles med vaniljekrem eller sprøytes med vaniljekrem |
Alternativer:
