Dagens forrett – Tunfisk tartar med syltet rødløk og avokadopuré

Denne  Tunfisk tartaren egner seg godt som en forrett eller en liten kveldsrett. Den består av noen elementer, så det tar litt tid å lage den. Men alle elementene kan tilberedes på forhånden, og bare settes sammen når man skal servere den. Skikkelig godt!

Tunfisk tartar – Tacos de Atún Ingredienser 400 g Tunfisk 1 dl Soyasaus 1 ss Vann ½ ts Wasabi Avokadopuré: 2 Avokadoer ½ Lime (saft) 2 ss Koriander 2 ss Rødløk (hakket) ¼ ts Chili (rød) Salt og pepper Syltet rødløk 1 Rødløk ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Maispulver 1 dl Kikos (puffet mais) Tips! Istedenfor kikos kan du bruke eller peanøtter eller gresskarkjerner, Tomatcassé: 2 Tomater 1 ss Olivenoje 1 ss Eddik (sherry eller rødvin) 1 ss Rødløk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (finhakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 660 min.Middels

Ingredienser:

400 gTunfisk
1 dlSoyasaus
1 ssVann
½ tsWasabi

Avokadopuré:

2Avokadoer
½Lime (saft)
2 ssKoriander
2 ssRødløk (hakket)
¼ tsChili (rød)
 Salt og pepper

Syltet rødløk:

1Rødløk
½ dlEddik (7%)
1 dlSukker
2 dlVann

Maispulver

1 dlKikos (puffet mais, kan kjøpes på butikker som fører asiatiske varer)

Tips! Istedenfor kikos kan du bruke eller peanøtter eller gresskarkjerner

Tomatcassé:

2Tomater
1 ssOlivenoje
1 ssEddik (sherry eller rødvin)
1 ssRødløk (finhakket)
1 feddHvitløk (finakket)
 Salt og pepper

Tunfisk tartar – Tacos de Atún Ingredienser 400 g Tunfisk 1 dl Soyasaus 1 ss Vann ½ ts Wasabi Avokadopuré: 2 Avokadoer ½ Lime (saft) 2 ss Koriander 2 ss Rødløk (hakket) ¼ ts Chili (rød) Salt og pepper Syltet rødløk 1 Rødløk ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Maispulver 1 dl Kikos (puffet mais) Tips! Istedenfor kikos kan du bruke eller peanøtter eller gresskarkjerner, Tomatcassé: 2 Tomater 1 ss Olivenoje 1 ss Eddik (sherry eller rødvin) 1 ss Rødløk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (finhakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sylt rødløken:
– Rens rødløken
– Skjær den i båter
Fjern det hvite i midten
– Kok opp eddik, vann og sukker
– Ha i løken
– La det stå (gjerne natta over)
2 Skjær tunfisken i terninger
1 x 1 cm
3 Lag soyamarinaden:
– Bland sammen soyasaus, vann og Wasabi
Gni inn Wasabien med en skje så den blir hel oppløst
4 Lag maispulveret:
– Finhakk kikosen
5 Lag Tomatcassé:
– Kok opp vann
– Skjær et snitt i toppen på tomatene, og
– Ha dem i det kokende vannet
Ca 30 sekunder er nok
– Fjern skall og innmat
– Skjær tomaten i terninger
– Bland sammen olje, eddik, rød- og hvitløk
– Bland tomatterningene i oljeblandingen
– Smak til med salt og pepper
6 Lag Avokadopuré: æ- Ha alle ingrediensen i en bolle
– Kjør sammen til en puré med stamikseren
– Press den gjennom en sil
– Smak til med salt, pepper og eventuelt mer limesaft
7 Bland tunfisken med soyamarinaden,
– Anrett fisken midt på en tallerken
– Ha litt maispulver og Avokadopuré rundt,
– Legg Tomatcassé og syltet rødløk, på toppen

Tunfisk tartar – Tacos de Atún Ingredienser 400 g Tunfisk 1 dl Soyasaus 1 ss Vann ½ ts Wasabi Avokadopuré: 2 Avokadoer ½ Lime (saft) 2 ss Koriander 2 ss Rødløk (hakket) ¼ ts Chili (rød) Salt og pepper Syltet rødløk 1 Rødløk ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Maispulver 1 dl Kikos (puffet mais) Tips! Istedenfor kikos kan du bruke eller peanøtter eller gresskarkjerner, Tomatcassé: 2 Tomater 1 ss Olivenoje 1 ss Eddik (sherry eller rødvin) 1 ss Rødløk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (finhakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s