Denne Tunfisk tartaren egner seg godt som en forrett eller en liten kveldsrett. Den består av noen elementer, så det tar litt tid å lage den. Men alle elementene kan tilberedes på forhånden, og bare settes sammen når man skal servere den. Skikkelig godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 – 6 | 60 min. | Middels |
Ingredienser:
400 g | Tunfisk |
1 dl | Soyasaus |
1 ss | Vann |
½ ts | Wasabi |
Avokadopuré:
2 | Avokadoer |
½ | Lime (saft) |
2 ss | Koriander |
2 ss | Rødløk (hakket) |
¼ ts | Chili (rød) |
Salt og pepper |
Syltet rødløk:
1 | Rødløk |
½ dl | Eddik (7%) |
1 dl | Sukker |
2 dl | Vann |
Maispulver
1 dl | Kikos (puffet mais, kan kjøpes på butikker som fører asiatiske varer) |
Tips! Istedenfor kikos kan du bruke eller peanøtter eller gresskarkjerner
Tomatcassé:
2 | Tomater |
1 ss | Olivenoje |
1 ss | Eddik (sherry eller rødvin) |
1 ss | Rødløk (finhakket) |
1 fedd | Hvitløk (finakket) |
Salt og pepper |

Slik gjør du:
1 Sylt rødløken: – Rens rødløken – Skjær den i båter Fjern det hvite i midten – Kok opp eddik, vann og sukker – Ha i løken – La det stå (gjerne natta over) |
2 Skjær tunfisken i terninger 1 x 1 cm |
3 Lag soyamarinaden: – Bland sammen soyasaus, vann og Wasabi Gni inn Wasabien med en skje så den blir hel oppløst |
4 Lag maispulveret: – Finhakk kikosen |
5 Lag Tomatcassé: – Kok opp vann – Skjær et snitt i toppen på tomatene, og – Ha dem i det kokende vannet Ca 30 sekunder er nok – Fjern skall og innmat – Skjær tomaten i terninger – Bland sammen olje, eddik, rød- og hvitløk – Bland tomatterningene i oljeblandingen – Smak til med salt og pepper |
6 Lag Avokadopuré: æ- Ha alle ingrediensen i en bolle – Kjør sammen til en puré med stamikseren – Press den gjennom en sil – Smak til med salt, pepper og eventuelt mer limesaft |
7 Bland tunfisken med soyamarinaden, – Anrett fisken midt på en tallerken – Ha litt maispulver og Avokadopuré rundt, – Legg Tomatcassé og syltet rødløk, på toppen |
