«Det siste ønsket» av Andrzej Sapkowski med Rips- og squashvafler

Av og til får jeg skikkelig lyst til å lese en Fantasy-roman, og det hadde jeg skikkelig lyst til akkurat nå. Derfor leste jeg «Det siste ønsket», som er skrevet av Andrzej Sapkowski. Sapkowski skriver Fantasy-bøker, er født i Polen, rett etter krigen (1948). Han debuterte med  novellen Wiedźmin, som ble publisert Fantastyka, som er et Polsk Fantasy-magasin.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Rips- og squashvafler, TRYKK HER!

Sapkowski, Andrzej (2020) «Det siste ønsket», Gyldendal Rips- og squashvafler Ingredienser: 2 dl Havregryn (eller havremel) 2 dl Fullkorn hvetemel 1 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 Egg 100 g Squash (raspet) 3-5 dl Melk 100 g Rips Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Det siste ønsket» møter vi Geralt som er en volver. Volver er ikke populære blant menneskene, men det er noen fantastisk flinke monsterjegere. Geralt er omreisende som reiser fra by til by og er en av de beste jegerne.  Denne boka er bygd opp av små historier om tidligere hendelser, mens hovedpersonen har trukket seg tilbake til et tempel, for å komme seg etter en skade.

Sapkowski, Andrzej (2020) «Det siste ønsket», Gyldendal Rips- og squashvafler Ingredienser: 2 dl Havregryn (eller havremel) 2 dl Fullkorn hvetemel 1 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 Egg 100 g Squash (raspet) 3-5 dl Melk 100 g Rips Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Boka er bygd opp av små historier, og egentlig er jeg ikke så veldig glad i denne uttrykksformen. Til tross for dette, synes jeg at det fungerer godt i denne boka. Hver historie gir oss et innblikk i Geralts liv og yrke, og en bedre forståelse av forholdet mellom volver og mennesker. Det er også et godt virkemiddel å peke tilbake til eventyr, slik som for eksempel Snehvit og Skjønnheten og udyret. Det gir leseren litt gjenkjennelse, selv om karakterene absolutt ikke er slik vi kjenner dem. Alt i alt er dette en godt skrevet, vel gjennomtenkt og bra Fantasybok, som jeg ender opp med å gi et godt terningkast: 4.

Rips- og squashvafler

Disse rips- og squashvaflene er et litt sunnere alternativ enn vanlige vafler. De er gode på smak og tenger strengt tatt ikke noen topping. Men de smaker også godt med syltetøy og/eller ost.

Rips- og squashvafler Ingredienser: 2 dl Havregryn (eller havremel) 2 dl Fullkorn hvetemel 1 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 Egg 100 g Squash (raspet) 3-5 dl Melk 100 g Rips Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 min.Enkel

Ingredienser:

2 dlHavregryn (eller havremel)
2 dlFullkorn hvetemel
1 dlHvetemel
1 tsBakepulver
2Egg
100 gSquash (raspet)
3-5 dlMelk
100 gRips
 Smør (til steking)

Rips- og squashvafler Ingredienser: 2 dl Havregryn (eller havremel) 2 dl Fullkorn hvetemel 1 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 Egg 100 g Squash (raspet) 3-5 dl Melk 100 g Rips Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kjør havregrynene i foodprosessor til det blir «mel»
– Rasp squashen, og
– Klem ut (det meste av) vannet
2 Ha alle ingrediensene med unntak av rips og smør i en bolle, og
– Bland godt
Røra skal være litt tykk
– Rør inn ripsene tilslutt
3 Smør vaffeljernet godt med smør eller olje
– Ha i vaffelrøre, og
– Stek vaflene dem gylne
 4 Legg de ferdig stekte vaflene på en rist
Da blir de litt sprøere
5 Legg vaflene på et serveringsfat når de skal serveres
Serves nystekte,

Rips- og squashvafler Ingredienser: 2 dl Havregryn (eller havremel) 2 dl Fullkorn hvetemel 1 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 Egg 100 g Squash (raspet) 3-5 dl Melk 100 g Rips Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Sapkowski, Andrzej
  • Tittel: «Det siste ønsket»
  • Originaltittel: «Ostatnie Zyuzenie»
  • Serie: Volveren #1
  • Oversatt av: Agnes Banach (MNO)
  • Sjanger: Fantasy, noveller, 
  • Sider: 367
  • Forlag: Gyldendal
  • Utgitt: (Niezalez Oficyna Wydawnicza)
  • Tilegnet: Trondheim folkebibliotek

Sapkowski, Andrzej (2020) «Det siste ønsket», Gyldendal Rips- og squashvafler Ingredienser: 2 dl Havregryn (eller havremel) 2 dl Fullkorn hvetemel 1 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 Egg 100 g Squash (raspet) 3-5 dl Melk 100 g Rips Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s