Denne fiskesuppa er både mettende og passer godt på kalde høstdager. Server den gjerne sammen med litt godt brød.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 | Løk (hakkes) |
1 | Gulrot (hakkes) |
1 stilk | Selleri (hakkes) |
2-3 | Gulerøtter (i skiver) |
½ | Purreløk (i skiver) |
2 ss | Smør |
2 ss | Hvetemel (strøkne) |
8 dl | Fiskekraft |
2 dl | Melk |
Ca 300 g | Torsk (i litt store biter) |
Salt, pepper, persille |
1 ½ – 2 | Dill (krukker) |
2 dl | Olje (soya) |
Salt |

Tips! hvis du vil kan du sile suppa før du tilsetter grønnsaksblanding og fisk.
Slik gjør du:
1 Skrell løk og gulrot – Hakk løk, gulrot og selleri – Skjær purren i skiver og – Paprikaen i biter – Skjær gulerøtter i skiver – Skjær fisken i litt store biter |
2 Ha smør i en kasserolle, og – Smelt det på middelsvarme – Tilsett løken og – La den surre til den er blitt blank og myk – Tilsett gulrot og selleri, og – La det surre ytterligere 1 min. |
3 Rør melet ut i den kalde fiskekraften, og – Hell det over løkblandingen – Kok opp, og – Tilsett melk, purreløken – La det småkoke under lokk en stund Minst 10 min. gjerne lengre – Rør av og til |
4 Lag dilloljen: – Plukk dillen av stilken, og – Ha dem i en kasserolle sammen med oljen – Kjør alt med stavmiksere i ca. 2 minutter – Varm blandingen på middels varme til ca. 80 grader Bruk steketermometer, eller Når du ser at den bruser og damper litt, er den rundt 80 – Ta dilliljen av plata, og – La den trekke i ca. 10 min. – Tilsett 1 flak med havsalt – Kjør med stavmikser i nye 2 min, og – Hell den over i en bolle |
4 Ha gulrot-skivene i suppa og fisken – La suppa stå og trekke i 5-7 min Til fisken er ferdig – Smak til med salt og pepper – Varm opp ikke kok |
5 Serveres varm, – Gjerne sammen med godt brød til |
