Dagens middag er fiskesuppe med dillolje

 

 Denne fiskesuppa er både mettende og passer godt på kalde høstdager. Server den gjerne sammen med litt godt brød.

Fiskesuppe med dillolje Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 30 min. Enkel Ingredienser: 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) 2-3 Gulerøtter (i skiver) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft 2 dl Melk Ca 300 g Torsk (i litt store biter) Salt, pepper, persille Dillolje: 1 ½ - 2 Dill (krukker) 2 dl Olje (soya) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
330 min.Enkel

Ingredienser:

1Løk (hakkes)
1Gulrot (hakkes)
1 stilkSelleri (hakkes)
2-3 Gulerøtter (i skiver)
½Purreløk (i skiver)
2 ssSmør
2 ssHvetemel (strøkne)
8 dlFiskekraft
2 dlMelk
Ca 300 gTorsk (i litt store biter)
 Salt, pepper, persille

Dillolje:

1 ½ – 2Dill (krukker)
2 dlOlje (soya)
 Salt

Dillolje: 1 ½ - 2 Dill (krukker) 2 dl Olje (soya) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! hvis du vil kan du sile suppa før du tilsetter grønnsaksblanding og fisk.

Slik gjør du:

1 Skrell løk og gulrot
– Hakk løk, gulrot og selleri
– Skjær purren i skiver og
– Paprikaen i biter
– Skjær gulerøtter i skiver
– Skjær fisken i litt store biter
2 Ha smør i en kasserolle, og
– Smelt det på middelsvarme
– Tilsett løken og
– La den surre til den er blitt blank og myk
– Tilsett gulrot og selleri, og
– La det surre ytterligere 1 min.
3 Rør melet ut i den kalde fiskekraften, og
– Hell det over løkblandingen
– Kok opp, og
– Tilsett melk, purreløken
– La det småkoke under lokk en stund
Minst 10 min. gjerne lengre
– Rør av og til
4 Lag dilloljen:
– Plukk dillen av stilken, og
– Ha dem i en kasserolle sammen med oljen
– Kjør alt med stavmiksere i ca. 2 minutter
– Varm blandingen på middels varme til ca. 80 grader
Bruk steketermometer, eller
Når du ser at den bruser og damper litt, er den rundt 80
– Ta dilliljen av plata, og
– La den trekke i ca. 10 min.
– Tilsett 1 flak med havsalt
– Kjør med stavmikser i nye 2 min, og
– Hell den over i en bolle
4 Ha gulrot-skivene i suppa og fisken
– La suppa stå og trekke i 5-7 min
Til fisken er ferdig
– Smak til med salt og pepper
– Varm opp
ikke kok
5 Serveres varm,
– Gjerne sammen med godt brød til

Fiskesuppe med dillolje Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 30 min. Enkel Ingredienser: 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) 2-3 Gulerøtter (i skiver) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft 2 dl Melk Ca 300 g Torsk (i litt store biter) Salt, pepper, persille Dillolje: 1 ½ - 2 Dill (krukker) 2 dl Olje (soya) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s