Hvitløksuppe eller sopa de ajo er den spanske varianten av fransk løksuppe. Av og til når vi er i Spania bestiller jeg denne som forrett. Men i dag savner jeg Spania, og lager den her hjemme. Hvitløksuppa har få ingredienser, er lett å lage.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | Enkel |
Ingredienser:
½ dl | Olivenolje |
3 fedd | Hvitløk (i tynne skiver) |
100 g | Loff (gårbakt) |
1 ss | Paprikapulver (helst søt) |
1 ts | Salt |
10 dl | Vann |
4 | Egg |

Slik gjør du:
1 Ha olje i en jerngryte (eller kasserolle), og – Fres hvitløken forsiktig Til den er lys og gylden |
2 Ha i brødterninger og paprikapulver – Tilsett vann og salt – Kok opp |
3 La suppen koke i 10 minutter |
4 Trekk kjelen av varmen og – Ha i eggene – Når eggehvitene begynner å bli hvite Pisk suppen med en visp |
5 Serveres umiddelbart med litt godt brød til |
