Kjøttfri mandag med Hvitløksuppe 

Hvitløksuppe  eller sopa de ajo er den spanske varianten av fransk løksuppe. Av og til når vi er i Spania bestiller jeg denne som forrett. Men i dag savner jeg Spania, og lager den her hjemme. Hvitløksuppa har få ingredienser, er lett å lage.

Hvitløksuppe - sopa de ajo Ingredienser ½ dl Olivenolje 3 fedd Hvitløk (i tynne skiver) 100 g Loff (gårbakt) 1 ss Paprikapulver (helst søt) 1 ts Salt 10 dl Vann 4 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 Enkel

Ingredienser:

½ dlOlivenolje
3 feddHvitløk (i tynne skiver)
100 gLoff (gårbakt)
1 ssPaprikapulver (helst søt)
1 tsSalt
10 dlVann
4Egg

Hvitløksuppe - sopa de ajo Ingredienser ½ dl Olivenolje 3 fedd Hvitløk (i tynne skiver) 100 g Loff (gårbakt) 1 ss Paprikapulver (helst søt) 1 ts Salt 10 dl Vann 4 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha olje i en jerngryte (eller kasserolle), og
– Fres hvitløken forsiktig
Til den er lys og gylden
2 Ha i brødterninger og paprikapulver
– Tilsett vann og salt
– Kok opp
3 La suppen koke i 10 minutter
4 Trekk kjelen av varmen og
– Ha i eggene
– Når eggehvitene begynner å bli hvite
Pisk suppen med en visp
5 Serveres umiddelbart med litt godt brød til

Hvitløksuppe - sopa de ajo Ingredienser ½ dl Olivenolje 3 fedd Hvitløk (i tynne skiver) 100 g Loff (gårbakt) 1 ss Paprikapulver (helst søt) 1 ts Salt 10 dl Vann 4 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s