Dagens middag – Koreansk wok med Gochujang og ristede sesamfrø

Koreansk wok med Gochujang og ristede sesamfrø, er en skikkelig god og lettvint middagsrett. Gochujang er koreansk chili paste, og den kan kjøpes på butikker som selger mat fra Asia.

Koreansk wok med Gochujang og ristede sesamfrø Ingredienser Wok 500 g Svinefilet 500 g Eggnudler 2 ss Sesamolje 2 Gulerøtter (skjært i strimler) 2 Paprika (rød og oransje) 200 g Sjampinjonger (delt) 2 Vårløk (skjært på skrå) 1 dl Sesamfrø (risted) Koriander (hakket) Saus: 2 dl Soyasaus ¼ -½ dl Sukker (brunt) 2-3 ss Gochujang (Sunchang red pepper paste/ koreansk chilipaste) 1 ½ ss Riseddik 1 ss Ingefær (fersk, raspet) 1 fedd Hvitløk 1 ss Sesamolje Slik gjør du: 1 Skrell Gulroten, og - Skjær i strimler ca ½ x 3 cm - Rens paprika og sopp, og - Skjær dem i strimler - Skjær vårløken i skiver eller strimler - Hakk koriander - Skjær kjøttet i passe biter Ca 3 x 3 cm eller passe biter 2 Lag sausen: - Bland sammen alle ingrediensene 3 Kok nudlene etter instruksjonen på pakken Men de skal ikke være helt myke, det skal være litt tygge motstand 4 Varm opp en wok på høy varme Eller en stekepanne - Ha i 1 ss sesamolje - Når oljen er varm tilsett gulrot, paprika og sopp Hvis nødvendig stek i to omganger - Rør rundt mens de steker Stek til de er møre og lyse - Tilsett 2-3 ss av sausen, og - Fortsett å steke og røre til sausen dekker grønnsakene - Ta grønnsakene ut av woken og - Legg dem på et fat 5 Ha en ny ss med sesamolje i woken, Når den er varm; - Tilsett kjøttet - La dem steke til de er fin og brun på alle sider Ca 2 min. Husk å røre - Ha i 2-3 ss med sausen, og - La det steke til det dekker kjøttet Husk å rør - Tilsett vårløken og ¾ av sesamfrøene - La det steke i ca 1 min. - Tilsett grønnsakene og de avrente nudlene - Rør rundt - Tilsett resten av sausen - La det steke i 2-3 min. Til det er godt blandet og sausen dekker nudlene 6 Ta woken av varmen, - Rør inn koriander, - Strø resten av sesamfrøene over og - Server umiddelbart https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
630 minEnkel

Ingredienser:

Wok:

500 gSvinefilet
500 gEggnudler
2 ssSesamolje
2Gulerøtter (skjært i strimler)
2Paprika (rød og oransje)
200 gSjampinjonger (delt)
2Vårløk (skjært på skrå)
1 dlSesamfrø (risted)
 Koriander (hakket)

Woksaus:

2 dlSoyasaus
¼ -½ dlSukker (brunt)
2-3 ssGochujang (Sunchang red pepper paste/ koreansk chilipaste)
1 ½ ssRiseddik
1 ssIngefær (fersk, raspet)
1 feddHvitløk
1 ssSesamolje

Slik gjør du:

1 Skrell Gulroten, og
– Skjær i strimler ca ½ x 3 cm
– Rens paprika og sopp, og
– Skjær dem i strimler
– Skjær vårløken i skiver eller strimler
– Hakk koriander
– Skjær kjøttet i passe biter
Ca 3 x 3 cm eller passe biter
2 Lag sausen:
– Bland sammen alle ingrediensene
3 Kok nudlene etter instruksjonen på pakken
Men de skal ikke være helt myke, det skal være litt tygge motstand
4 Varm opp en wok på høy varme
Eller en stekepanne
– Ha i 1 ss sesamolje
– Når oljen er varm tilsett gulrot, paprika og sopp Hvis nødvendig stek i to omganger
– Rør rundt mens de steker Stek til de er møre og lyse
– Tilsett 2-3 ss av sausen, og
– Fortsett å steke og røre til sausen dekker grønnsakene
– Ta grønnsakene ut av woken og
– Legg dem på et fat
5 Ha en ny ss med sesamolje i woken,
Når den er varm;
– Tilsett kjøttet
– La dem steke til de er fin og brun på alle sider
Ca 2 min.
Husk å røre
– Ha i 2-3 ss med sausen, og
– La det steke til det dekker kjøttet
Husk å rør
– Tilsett vårløken og ¾ av sesamfrøene
– La det steke i ca 1 min.
– Tilsett grønnsakene og de avrente nudlene
– Rør rundt
– Tilsett resten av sausen
– La det steke i 2-3 min., mens du rører
Til det er godt blandet og sausen dekker nudlene
6 Ta woken av varmen,
– Rør inn koriander,
– Strø resten av sesamfrøene over og
– Server umiddelbart

Koreansk wok med Gochujang og ristede sesamfrø Ingredienser Wok 500 g Svinefilet 500 g Eggnudler 2 ss Sesamolje 2 Gulerøtter (skjært i strimler) 2 Paprika (rød og oransje) 200 g Sjampinjonger (delt) 2 Vårløk (skjært på skrå) 1 dl Sesamfrø (risted) Koriander (hakket) Saus: 2 dl Soyasaus ¼ -½ dl Sukker (brunt) 2-3 ss Gochujang (Sunchang red pepper paste/ koreansk chilipaste) 1 ½ ss Riseddik 1 ss Ingefær (fersk, raspet) 1 fedd Hvitløk 1 ss Sesamolje Slik gjør du: 1 Skrell Gulroten, og - Skjær i strimler ca ½ x 3 cm - Rens paprika og sopp, og - Skjær dem i strimler - Skjær vårløken i skiver eller strimler - Hakk koriander - Skjær kjøttet i passe biter Ca 3 x 3 cm eller passe biter 2 Lag sausen: - Bland sammen alle ingrediensene 3 Kok nudlene etter instruksjonen på pakken Men de skal ikke være helt myke, det skal være litt tygge motstand 4 Varm opp en wok på høy varme Eller en stekepanne - Ha i 1 ss sesamolje - Når oljen er varm tilsett gulrot, paprika og sopp Hvis nødvendig stek i to omganger - Rør rundt mens de steker Stek til de er møre og lyse - Tilsett 2-3 ss av sausen, og - Fortsett å steke og røre til sausen dekker grønnsakene - Ta grønnsakene ut av woken og - Legg dem på et fat 5 Ha en ny ss med sesamolje i woken, Når den er varm; - Tilsett kjøttet - La dem steke til de er fin og brun på alle sider Ca 2 min. Husk å røre - Ha i 2-3 ss med sausen, og - La det steke til det dekker kjøttet Husk å rør - Tilsett vårløken og ¾ av sesamfrøene - La det steke i ca 1 min. - Tilsett grønnsakene og de avrente nudlene - Rør rundt - Tilsett resten av sausen - La det steke i 2-3 min. Til det er godt blandet og sausen dekker nudlene 6 Ta woken av varmen, - Rør inn koriander, - Strø resten av sesamfrøene over og - Server umiddelbart https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s