Koreansk wok med Gochujang og ristede sesamfrø, er en skikkelig god og lettvint middagsrett. Gochujang er koreansk chili paste, og den kan kjøpes på butikker som selger mat fra Asia.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
Wok:
500 g | Svinefilet |
500 g | Eggnudler |
2 ss | Sesamolje |
2 | Gulerøtter (skjært i strimler) |
2 | Paprika (rød og oransje) |
200 g | Sjampinjonger (delt) |
2 | Vårløk (skjært på skrå) |
1 dl | Sesamfrø (risted) |
Koriander (hakket) |
Woksaus:
2 dl | Soyasaus |
¼ -½ dl | Sukker (brunt) |
2-3 ss | Gochujang (Sunchang red pepper paste/ koreansk chilipaste) |
1 ½ ss | Riseddik |
1 ss | Ingefær (fersk, raspet) |
1 fedd | Hvitløk |
1 ss | Sesamolje |
Slik gjør du:
1 Skrell Gulroten, og – Skjær i strimler ca ½ x 3 cm – Rens paprika og sopp, og – Skjær dem i strimler – Skjær vårløken i skiver eller strimler – Hakk koriander – Skjær kjøttet i passe biter Ca 3 x 3 cm eller passe biter |
2 Lag sausen: – Bland sammen alle ingrediensene |
3 Kok nudlene etter instruksjonen på pakken Men de skal ikke være helt myke, det skal være litt tygge motstand |
4 Varm opp en wok på høy varme Eller en stekepanne – Ha i 1 ss sesamolje – Når oljen er varm tilsett gulrot, paprika og sopp Hvis nødvendig stek i to omganger – Rør rundt mens de steker Stek til de er møre og lyse – Tilsett 2-3 ss av sausen, og – Fortsett å steke og røre til sausen dekker grønnsakene – Ta grønnsakene ut av woken og – Legg dem på et fat |
5 Ha en ny ss med sesamolje i woken, Når den er varm; – Tilsett kjøttet – La dem steke til de er fin og brun på alle sider Ca 2 min. Husk å røre – Ha i 2-3 ss med sausen, og – La det steke til det dekker kjøttet Husk å rør – Tilsett vårløken og ¾ av sesamfrøene – La det steke i ca 1 min. – Tilsett grønnsakene og de avrente nudlene – Rør rundt – Tilsett resten av sausen – La det steke i 2-3 min., mens du rører Til det er godt blandet og sausen dekker nudlene |
6 Ta woken av varmen, – Rør inn koriander, – Strø resten av sesamfrøene over og – Server umiddelbart |
