Tofu med sesamfrø og hvitløk er en skikkelig god og mettende middagsrett som er smekkfull av gode asiatiske smaker. Du rører sammen selve retten på under 10 min – det som tar tid er å få vannet ut av tofuen og koke risen.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 40 min | Enkel |
Ingredienser:
| 400 g | Tofu (fast) |
| 2 ss | Maisenna |
| 3 | Vårløk |
| 1 bx | Bønnespirer |
| 1 ss | Sesamolje |
| 1 ss | Olje (raps el.) |
| Ris | |
| 2 ss | Semsafrø (ristet) |
Saus:
| ½ dl | Soya saus |
| ½ dl | Vann |
| 2 ts | Honning |
| 1 ½ ts | Sambal oelek |
| 1 ts | Hvitløkspasta (eller 1 fedd hvitløk) |
| ½ ts | Eddik (riseddik eller vanlig) |
| 1 ss | Maisenna |

Slik gjør du:
| 1 Legg tørkepapir på en tallereken – Renn vann av tofuen og tørk den med tørkepapir – Legg hele tofublokken på tørkepapiret – Legg et tørkepapir over – Sett litt vekt på toppen Ikke mye så du knuser tofuen, men litt ( Jeg bruker en liten stålbolle med ½ dl vann) – La stå i ca 30 min., Etter 15 minutter skift tørkepapir |
| 2 Kok risen etter anvisning på pakken, Eller slik du liker den |
| 3 Rist sesamfrøene på tørr stekepanne Til de er gyldne og begynner å slippe olje – Skjær vårløken i skiver, og – Renn av bønnespirene |
| 4 Skjær tofuen i små terninger – Legg dem i bolle – Strø over maisenna, og – Kast litt på bollen så all tofuen blir dekt med maisenna Eller bruk hendene |
| 5 Varm opp woken – Tilsett olje og sesamolje – Sett platen på middels varme Ha tofubitene i den varme oljen, og – Stek på gylne på alle sider |

| 6 Bland sammen alle ingrediensene til sausen Hvis du bruker hvitløksfedd istedenfor pasta, må det presset |
| 7 Når tofuen er sprø på alle sider – Tilsett vårløk og bønnespirer – Rør rundt – Hell over sausen – Rør forsiktig mens den koker opp Ta den av platen når sausen har kokt opp, blitt tykk og dekker alle tofubitene |
| 8 Strø over ristete sesamfrø, og – Server umiddelbart sammen med den kokte risen |

