Kjøttfrimandag – Tofu med sesamfrø og hvitløk

Tofu med sesamfrø og hvitløk er en skikkelig god og mettende middagsrett som er smekkfull av gode asiatiske smaker. Du rører sammen selve retten på under 10 min – det som tar tid er å få vannet ut av tofuen og koke risen.

Tofu med sesamfrø og hvitløk  Porsjoner	Tid	Vanskelighetsgrad 2	40 min 	Enkel   Ingredienser  400 g	Tofu (fast) 2 ss	Maisenna  1 ss	Sesamolje  1 ss	Olje (raps el.) 	Ris 2 ss	Semsafrø (ristet)  Saus: ½ dl 	Soya saus ½ dl	Vann 2 ts	Honning  1 ½ ts	Sambal oelek 1 ts	Hvitløkspasta (eller 1 fedd hvitløk) ½ ts	Eddik (riseddik eller vanlig) 1 ss	Maisenna  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
240 minEnkel

Ingredienser:

400 gTofu (fast)
2 ssMaisenna
3Vårløk
1 bxBønnespirer
1 ssSesamolje
1 ssOlje (raps el.)
 Ris
2 ssSemsafrø (ristet)

Saus:

½ dlSoya saus
½ dlVann
2 tsHonning
1 ½ tsSambal oelek
1 tsHvitløkspasta (eller 1 fedd hvitløk)
½ tsEddik (riseddik eller vanlig)
1 ssMaisenna

Tofu med sesamfrø og hvitløk Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2 40 min Enkel Ingredienser 400 g Tofu (fast) 2 ss Maisenna 1 ss Sesamolje 1 ss Olje (raps el.) Ris 2 ss Semsafrø (ristet) Saus: ½ dl Soya saus ½ dl Vann 2 ts Honning 1 ½ ts Sambal oelek 1 ts Hvitløkspasta (eller 1 fedd hvitløk) ½ ts Eddik (riseddik eller vanlig) 1 ss Maisenna https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Legg tørkepapir på en tallereken
– Renn vann av tofuen og tørk den med tørkepapir
– Legg hele tofublokken på tørkepapiret
– Legg et tørkepapir over
– Sett litt vekt på toppen Ikke mye så du knuser tofuen, men litt (
Jeg bruker en liten stålbolle med ½ dl vann)
– La stå i ca 30 min.,
Etter 15 minutter skift tørkepapir
2 Kok risen etter anvisning på pakken,
Eller slik du liker den
3 Rist sesamfrøene på tørr stekepanne
Til de er gyldne og begynner å slippe olje
– Skjær vårløken i skiver, og
– Renn av bønnespirene
4 Skjær tofuen i små terninger
– Legg dem i bolle
– Strø over maisenna, og
– Kast litt på bollen så all tofuen blir dekt med maisenna
Eller bruk hendene
5 Varm opp woken
– Tilsett olje og sesamolje
– Sett platen på middels varme  
Ha tofubitene i den varme oljen, og
– Stek på gylne på alle sider

Tofu med sesamfrø og hvitløk Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2 40 min Enkel Ingredienser 400 g Tofu (fast) 2 ss Maisenna 1 ss Sesamolje 1 ss Olje (raps el.) Ris 2 ss Semsafrø (ristet) Saus: ½ dl Soya saus ½ dl Vann 2 ts Honning 1 ½ ts Sambal oelek 1 ts Hvitløkspasta (eller 1 fedd hvitløk) ½ ts Eddik (riseddik eller vanlig) 1 ss Maisenna https://heidisboble.no/ @heidisboble

6 Bland sammen alle ingrediensene til sausen
Hvis du bruker hvitløksfedd istedenfor pasta, må det presset
7 Når tofuen er sprø på alle sider
– Tilsett vårløk og bønnespirer
– Rør rundt
– Hell over sausen
– Rør forsiktig mens den koker opp
Ta den av platen når sausen har kokt opp, blitt tykk og dekker alle tofubitene
8 Strø over ristete sesamfrø, og
– Server umiddelbart sammen med den kokte risen

Tofu med sesamfrø og hvitløk Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2 40 min Enkel Ingredienser 400 g Tofu (fast) 2 ss Maisenna 1 ss Sesamolje 1 ss Olje (raps el.) Ris 2 ss Semsafrø (ristet) Saus: ½ dl Soya saus ½ dl Vann 2 ts Honning 1 ½ ts Sambal oelek 1 ts Hvitløkspasta (eller 1 fedd hvitløk) ½ ts Eddik (riseddik eller vanlig) 1 ss Maisenna https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s